Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Zeytinyağlı Karışık Dolma ve Sarma

by Yemek Zevki Editör
02 Ekim 2013
in Tarifler
458 35
0
Zeytinyağlı Karışık Dolma ve Sarma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

zeytinyagkiMalzemeler:

1 çorba kaşığı kuş üzümü

2 tatlı kaşığı yer fıstığı

3 adet soğan

3 kahve fincanı pirinç

5-6 dal maydanoz

5-6 dal dereotu

Kuru nane, yeni bahar, tuz, karabiber

1 tatlı kaşığı toz şeker

5 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

2 su bardağı su

 

Hazırlanışı:

Soğanları soyup kıydıktan sonra geniş bir tencerede ayçiçeği yağı ile birlikte karamelize olana dek kavurun. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup tuzunu ve tüm baharatını ekleyerek tatlandırın. Suyunu ilave edin. Sürekli karıştırarak suyunun iyice çekilmesini sağlayın. En son kıyılmış yeşillikleri ilave edin. Ocaktan alın. Karıştırıp demlenmeye bırakın.

Biberlerin çekirdeklerini temizleyin. Patlıcanları boyuna ikiye kesip içini çıkartın. İçinin kararmaması için tuzla ovun. Taze asma yapraklarını da kaynar suyun içinde birkaç dakika bekletip çıkarttıktan sonra süzgece alın.

İç malzemeyi dolma ve sarma için ayırdığınız sebzelere ilave edin. Isıya dayanıklı bir kaba aktarın. Üzerine 1 limonun suyunu sıkın, şekeri serpin ve 2 kahve fincanı suyu dolmaların üzerine gelmeyecek şekilde kabın içine dökün. Kabın üzerini kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Sultan Sarma

Next Post

Başarı Ve Sağlık, İyi Ve Doğru Beslenmeden Geçiyor

Yemek Zevki Editör

Next Post
Başarı Ve Sağlık, İyi Ve Doğru Beslenmeden Geçiyor

Başarı Ve Sağlık, İyi Ve Doğru Beslenmeden Geçiyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki