Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Zeytinyağlı Ege Üçlemesi
Zeytinyağlı Ege Üçlemesi

Zeytinyağlı Ege Üçlemesi

Zeytinyağlı Ege Üçlemesi

(4 Kişilik)

 

Malzemeler:

1 adet yumuşak avokado

2-3 adet enginar kalbi

3 adet yeşil yada sarı kuşkonmaz

1 adet havuç

1 adet yeşil kabak

1 adet kırmızı havuç

Endivyen, lolorosso ve kuzu kulağı

Zeytinyağlı Ege Üçlemesi

Sosu İçin:

1 çorba kaşığı hardal

1 tatlı kaşığı mayonez

1 adet limonun suyu

1 çay kaşığı balsamik sirke

Yarım çay kaşığı üzüm sirkesi

Yarım kahve fincanı zeytinyağı

Tuz, karabiber ve su

 

Hazırlanışı:

Önceden tüm sos malzemelerini bir robottan geçirip akışkan bir sos elde edin. Tüm yeşillikleri sosa bulayın, tabağın altına serin. Avokadoyu soyup dilimleyin, kuşkonmaz ve enginar kalbi ile sosa bulayıp, servis edin.

OKU ➤  Hilton İstanbul Bomonti’den İftar Menüleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir