Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Zeytinyağlı Bamya

Zeytinyağlı Bamya

10

Malzemeler:

> 500 gram bamya

(Tercihen büyük boy, İzmir bamyası)

> 2 adet orta boy soğan

> 3 adet büyük boy domates

> 1 kahve fincanı zeytinyağı

> 1 çay kaşığı limon tuzu

> Tuz

Hazırlanışı:

Bamyaları yıkayıp süzün. Keskin ve sivri uçlu bir bıçak yardımı ile her bamyanın üzerini verev şeklinde kendi ekseninde çevirerek kesin. Domatesleri zar şeklinde doğrayın, limon tuzu ve normal tuzla birlikte iyice karıştırarak ezin.

Soğanları soyup ay şeklinde kestikten sonra, bamyayı pişireceğiniz tencerenin dibine yayın. Üzerine bamyaları yerleştirin. En son limon tuzu ile ezilmiş domates püresini serpin, zeytinyağını dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 7-8 dakika kaynamaya bırakın. Ateşi iyice kısın ve bamyalar yumuşayıncaya kadar (Bu süreç en fazla 15 dakika daha sürecektir) pişirin. Yani toplam 20-25 dakika kadar bamyalar pişecektir. Bamyalar pişince ocaktan alın. Soğuyunca bamyaları maşa yardımıyla servis tabağına özenle yerleştirin. Tencerede kalan sosu da bamyaların ortasına yerleştirin. Soğuk servis yapın.

OKU ➤  Bu kış sofralar Porflame ayrıcalığıyla zenginleşiyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir