Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Zeytinyağlı Bamya

by Yemek Zevki Editör
30 Haziran 2015
in Sebze Yemekleri
478 15
0
Zeytinyağlı Bamya
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

10

Malzemeler:

> 500 gram bamya

(Tercihen büyük boy, İzmir bamyası)

> 2 adet orta boy soğan

> 3 adet büyük boy domates

> 1 kahve fincanı zeytinyağı

> 1 çay kaşığı limon tuzu

> Tuz

Hazırlanışı:

Bamyaları yıkayıp süzün. Keskin ve sivri uçlu bir bıçak yardımı ile her bamyanın üzerini verev şeklinde kendi ekseninde çevirerek kesin. Domatesleri zar şeklinde doğrayın, limon tuzu ve normal tuzla birlikte iyice karıştırarak ezin.

Soğanları soyup ay şeklinde kestikten sonra, bamyayı pişireceğiniz tencerenin dibine yayın. Üzerine bamyaları yerleştirin. En son limon tuzu ile ezilmiş domates püresini serpin, zeytinyağını dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 7-8 dakika kaynamaya bırakın. Ateşi iyice kısın ve bamyalar yumuşayıncaya kadar (Bu süreç en fazla 15 dakika daha sürecektir) pişirin. Yani toplam 20-25 dakika kadar bamyalar pişecektir. Bamyalar pişince ocaktan alın. Soğuyunca bamyaları maşa yardımıyla servis tabağına özenle yerleştirin. Tencerede kalan sosu da bamyaların ortasına yerleştirin. Soğuk servis yapın.

Tags: sebze yemekleri
Previous Post

Profilo KuruMax İle Sağlıklı Lezzetler 4 Mevsim Evinizde

Next Post

Bamyalı Patates Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bamyalı Patates Çorbası

Bamyalı Patates Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki