Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Püf Noktaları

Zeytin Zamanı Kendi Zeytininizi Hazırlayın

by Yemek Zevki Editör
13 Aralık 2016
in Püf Noktaları
458 35
0
zeytin
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Zeytin hasat zamanı (Ekim-Kasım ayları) henüz yeşilken toplanan zeytinleri bir tokmak veya zeytin ezme taşı yardımıyla çekirdekleri zarar görmeyecek şekilde kırın. Temiz bir cam kavanoza aktarın. Zeytinlerin üzerine bol tuzlu su ekleyin. Yani su zeytinlerin üzerini kapatacak şekilde tuzlu su ilave edin. Bu şekilde 1 hafta boyunca tatlanması için bekleyin. Daha sonra tuzlu sudan arındırmak için 5 gün boyunca günde 3 defa içindeki suyu temiz suyla değiştirin. Yeni, tuzsuz ve temiz su ilave edin. 5. günün sonunda 1,5 litre suya 1 çorba kaşığı tuz ekleyerek kavanozun içine aktarın. Dikkat etmeniz gereken önemli detay zeytinleri sudan çıkarmayın ve buzdolabında muhafaza edin.

Tags: evde zeytin kırmazeytin ezmezeytin hazırlamaZeytin Zamanı Kendi Zeytininizi Hazırlayın
Previous Post

Peynirli Börek

Next Post

Dalyan Köfte Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
dalyan köfte

Dalyan Köfte Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki