Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Haber Turu

Zeytin Ve Zeytinyağı Sektöründe Güç Birliği

by Yemek Zevki Editör
05 Şubat 2015
in Haber Turu
488 5
0
Zeytin Ve Zeytinyağı Sektöründe Güç Birliği
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

zeytinZeytin ve zeytinyağı sektörünün iki güçlü kuruluşu; zeytinyağında tağşiş’in (madde karıştırma) önlenmesi ve sektörde komisyonculuğun sertifikalı olması için güç birliği yaptı.

Sofralık zeytin üretiminde dünya birinciliğini, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikinciliğini hedefleyen Türk zeytincilik sektörünün temsilcileri Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) ile Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) bundan sonraki süreçte zeytincilik sektörünün hedeflerine ulaşması için ortak hareket edecek. İki kurum bir yıl öncesine kadar sık sık medya üzerinden tartışmalarıyla gündeme geliyordu.

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Ümmühan Tibet ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ni ziyaret etti. İki kurum zeytinyağında tağşişin nitelikli suç olarak değerlendirilmesi, tağşişli zeytinyağı satanların da müteselsilen sorumlu olması konularında birlikte hareket edilmesi kararı aldı.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ, içinde bulunulan 2014/15 sezonunda zeytinyağı fiyatlarının yüzde 60-70 artmasını fırsat bilenlerin olabileceğini belirtti. Zeytinyağına bitkisel yağ karıştırarak satılmasının önüne geçilmesi gerektiğini, zeytincilik sektörünü domine eden Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin tağşişle mücadelede kararlı bir tutum içinde olduklarını kaydetti.

Tüketicinin kaliteli zeytinyağı tüketmesi ve ödediği bedelin karşılığını almasını arzu ettiklerini ifade eden Renklidağ, “Türkiye’de son yıllarda 80 milyon yeni zeytin ağacı dikildi. 2023 yılında 650-700 bin ton arası zeytinyağı rekoltesi bekliyoruz. Bu rakam şu andaki üretimimizin 3,5 katı. Bu rekoltenin katma değerli bir şekilde pazarlanması çok önemli. İç tüketimi mutlaka kişi başı 5 kg. seviyesine çıkarmamız gerekiyor. Zeytinyağını satın alan üreticinin de ürünü alırken hiçbir şüphesi olmamalı. Bu nedenle tağşişle mücadele edilmeli ve zeytinyağında tağşiş, nitelikli suç olarak değerlendirilmeli. Tağşişli zeytinyağı satanların da müteselsilen sorumlu olması gerekir” şeklinde konuştu.

Göreve geldikten sonra geçen 9 aylık süreçte yürüttükleri çalışmalar hakkında UZZK Yönetim Kurulu’na bilgi veren EZZİB Başkanı Renklidağ, zeytin ve zeytinyağı komisyonculuğunun sertifikalı olarak yapılması gerektiğinin de altını çizdi. Renklidağ şöyle devam etti: “Bugün 500 bin zeytin üreticisi ailenin, binlerce kişi istihdam eden sanayicilerin ve ihracatçıların kaderi zeytin ve zeytinyağı komisyoncularının elinde. Bir masa, iki sandalyelik küçücük ofislerde çalışan komisyoncuların zeytin ve zeytinyağı sektörüne faydalarından çok zararları oluyor. Zeytin ve zeytinyağı komisyonculuğu sertifikalı olarak yapılmalıdır”.

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Ümmühan Tibet ise, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin yeni yönetim kurulu ile işbirliği içerisinde olmak istediklerini, zeytin ve zeytinyağı sektörünün sorunlarının çözümü için kurumlar olarak birlikte hareket etmeleri gereğinin altını çizdi.

UZZK’nın EZZİB ziyaretine UZZK Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan Tibet ile Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Bosnalı, Mehmet Cavlı, Selim Kantarcı, Nejat Özduran ve Hüsmen Solmaz katıldı.

Tags: Basit YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Susamlı Halkalar

Next Post

Türkiye’nin Yeni Tuz Markası Efsina, Pazara İddialı Girdi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Türkiye’nin Yeni Tuz Markası Efsina, Pazara İddialı Girdi

Türkiye’nin Yeni Tuz Markası Efsina, Pazara İddialı Girdi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki