Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Zerdeçallı ve Kerevizli Tavuk Etli Çorba

by Hatice Ünal
05 Şubat 2024
in Tatlı Tarifleri
458 35
0
Zerdeçallı ve Kerevizli Tavuk Etli Çorba
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

(4 Kişilik)

Fotoğraf: Hande Göksan

Malzemeler:

100-150 gram tavuk eti

2 çorba kaşığı sarı mercimek

1 adet küçük boy kereviz

1 çay bardağı kesme makarna

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı köri

Hazırlanışı:

Tavuk etini bütün olarak orta boy bir tencereye aktarın. 6-7 bardak suyu ve sarı mercimeği ekleyip kaynamaya bırakın. Tavuk eti iyice haşlanınca (30-35 dakika) tencerenin içinden alın. Ilınınca kaşığa sığacak şekilde küçük küçük doğrayın. Kerevizi de kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın.

Tavuğu haşladığınız mercimekli suyu el blenderi ile pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpın ve tekrar ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın. İçine bir çorba kaşığı sıcak suda inceltilmiş zerdeçal ile köriyi ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp tavuk eti ile kerevizi ilave edin. 10. dakikada kerevizler yumuşayacaktır, bu arada kesme makarnayı ve tuzunu ekleyin. 8-10 dakika sonra ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Aklınızda bulunsun:

Kesme makarna yerine arpa şehriye, tel şehriye veya küçük boy (çorba kaşığına sığacak şekilde) makarna da ilave edebilirsiniz.

#zerdeçallıvekerevizlitavuketliçorba #zerdeçallıçorba #kerevizliçorba #tavukluçorba #çorba #soup #food #yummy #dessert

 

Previous Post

Terbiyeli Sulu Köfte

Next Post

Zeytinyağlı Mantar Sote

Hatice Ünal

Next Post
Zeytinyağlı Mantar Sote

Zeytinyağlı Mantar Sote

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki