Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Yulaflı Sebzeli Mantar Çorbası

by Yemek Zevki Editör
10 Aralık 2015
in Çorba Tarifleri
473 20
0
Yulaflı Sebzeli Mantar Çorbası
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

yulafli-sebzeli-mantar-corbasi

Yulaflı Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi

Yulaflı Sebzeli Mantar Çorbası İçin Malzemeler:
2 adet Girit kabağı (top şeklinde olandan)
1 adet büyük boy havuç
2 çorba kaşığı sıvı yağ
10 adet orta boy Kanlıca mantarı
1 çay bardağı yulaf kepeği
2 tatlı kaşığı tereyağı
¼ demet maydanoz
Tuz, taze çekilmiş karabiber
7 su bardağı su
Meyanesi İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet limon suyu

Yulaflı Sebzeli Mantar Çorbası Hazırlanışı:
Kabağı ve havucu çorba kaşığına sığacak şekilde küçük küçük doğrayın. Mantarları nemli bir bezle sildikten sonra küçük küçük doğrayın. Sıvı yağda birkaç dakika sote edin. 7 su bardağı suyu tencereye aktarın. Su kaynayınca önceden hafif sote ettiğiniz sebzeleri, doğradığınız mantarları ilave edin. Orta ateşte, 10 dakika kadar kaynamaya bırakın. Yulaf kepeğini, tuzu ve taze çekilmiş tereyağını ekleyin. 5 dakika daha kaynamaya bırakın. Meyanesi için oda ısısındaki yumurta sarısı ile limon suyunu karıştırın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp meyaneyi ılındırın. Meyaneyi yavaş yavaş kaynayan çorbaya ilave edin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Kıyılmış
maydanozu ekleyip tatlandırdıktan sonra sıcak servis yapın.

Tags: Mantar ÇorbasıSebzeliYulaflıYulaflı Sebzeli Mantar ÇorbasıYulaflı Sebzeli Mantar Çorbası HazırlanışıYulaflı Sebzeli Mantar Çorbası İçin MalzemelerYulaflı Sebzeli Mantar Çorbası Nasıl YapılırYulaflı Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi
Previous Post

Jumbo ile Sofralarda Roma Zarafeti

Next Post

Baklava Yufkasında Mantarlı Börek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Baklava Yufkasında Mantarlı Börek

Baklava Yufkasında Mantarlı Börek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki