Yulaflı Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi
Yulaflı Sebzeli Mantar Çorbası İçin Malzemeler:
2 adet Girit kabağı (top şeklinde olandan)
1 adet büyük boy havuç
2 çorba kaşığı sıvı yağ
10 adet orta boy Kanlıca mantarı
1 çay bardağı yulaf kepeği
2 tatlı kaşığı tereyağı
¼ demet maydanoz
Tuz, taze çekilmiş karabiber
7 su bardağı su
Meyanesi İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet limon suyu
Yulaflı Sebzeli Mantar Çorbası Hazırlanışı:
Kabağı ve havucu çorba kaşığına sığacak şekilde küçük küçük doğrayın. Mantarları nemli bir bezle sildikten sonra küçük küçük doğrayın. Sıvı yağda birkaç dakika sote edin. 7 su bardağı suyu tencereye aktarın. Su kaynayınca önceden hafif sote ettiğiniz sebzeleri, doğradığınız mantarları ilave edin. Orta ateşte, 10 dakika kadar kaynamaya bırakın. Yulaf kepeğini, tuzu ve taze çekilmiş tereyağını ekleyin. 5 dakika daha kaynamaya bırakın. Meyanesi için oda ısısındaki yumurta sarısı ile limon suyunu karıştırın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp meyaneyi ılındırın. Meyaneyi yavaş yavaş kaynayan çorbaya ilave edin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Kıyılmış
maydanozu ekleyip tatlandırdıktan sonra sıcak servis yapın.