Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Yoğurtlu Bakla Çorbası

by Hatice Ünal
13 Mayıs 2021
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Yoğurtlu Bakla Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz

4 Kişilik

Malzemeler:

300 gram taze bakla

2 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet yumurta sarısı

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı su

Üzeri İçin:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet kurutulmuş kırmızı biber

Hazırlanışı:

Baklaları un ile ovalayarak güzelce yıkayın, ardından küp küp doğrayın. Pişireceğiniz tencereye tereyağını alıp kızdırın ve doğradığınız baklaları ekleyerek iyice soteleyin. Ununu da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu ilave edin, baklalar yumuşayana kadar pişirin. Yoğurda yumurta sarısını ekleyip bir çırpıcı yardımı ile karıştırın. Baklaların üzerine azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin, bir taşım kaynatıp tuzunu ekleyip ocaktan alın. Zeytinyağını tavada kızdırdıktan sonra biberleri küp küp doğrayıp yağda kavurun. Servis edeceğiniz zaman çorbanın üzerine sıcak bir şekilde ilave edin.

#yoğurtlubaklaçorbası #yoğurtluçorba #çorba #soup #bayrammenü #bayramlıktarifler #bayram #evdeyemekzevki #evdekal #food #yummy

Previous Post

Fıstıklı Firik Pilavı

Next Post

Karışık Kabak Sote

Hatice Ünal

Next Post
Karışık Kabak Sote

Karışık Kabak Sote

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki