Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Yoğurtlu Bakla Aşı

by Yemek Zevki Editör
03 Ağustos 2013
in Sebze Yemekleri
473 20
0
Yoğurtlu Bakla Aşı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler
• 1 kilo taze bakla
• 1 çorba kaşığı un
• 500 gram kuzu eti
• 1 adet büyük boy soğan
• 1 çorba kaşığı margarin
• 1 su bardağı nohut
• Tuz, kimyon
Yoğurtlu Sos İçin:
• 1 kase yoğurt
• 1 adet yumurtanın sarısı
• 1 tatlı kaşığı kurutulmuş nane

Yoğurtlu Bakla Aşı Tarifi;
Nohudu bir gece öncesinden soğuk suda bekletin, ertesi gün süzün. Baklaları temizleyip çorba kaşığına sığacak şekilde doğrayın. Baklaları, 1 çorba kaşığı un ilave edilmiş suda 15 dakika kadar bekletin. Emsan Ares Düdüklü Tencereye rendelenmiş soğanı, eti, tuzu, kimyonu nohudu ekleyin. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. Emsan Ares Düdüklü Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakikaya ayarlayın. Pişirme işlemi bitince havasını aldıktan sonra Emsan Ares Düdüklü Tencerenin kapağını açın. Kapağı açık olarak tekrar ateşe alın. Ayrı bir yerde çırpılmış yoğurdu, yumurta sarısını, kaynayan yemeğin suyundan birkaç yemek kaşığı kadarını ve naneyi çırpın. Bu karışımı kaynamakta olan yemeğe yavaş yavaş ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Tags: Sağlıksebze yemekleri
Previous Post

En Pratik Mantı Pınar’dan…

Next Post

Misket Köfteli Sebze Kavurma

Yemek Zevki Editör

Next Post
Misket Köfteli Sebze Kavurma

Misket Köfteli Sebze Kavurma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki