Malzemeler
• 1 kilo taze bakla
• 1 çorba kaşığı un
• 500 gram kuzu eti
• 1 adet büyük boy soğan
• 1 çorba kaşığı margarin
• 1 su bardağı nohut
• Tuz, kimyon
Yoğurtlu Sos İçin:
• 1 kase yoğurt
• 1 adet yumurtanın sarısı
• 1 tatlı kaşığı kurutulmuş nane
Yoğurtlu Bakla Aşı Tarifi;
Nohudu bir gece öncesinden soğuk suda bekletin, ertesi gün süzün. Baklaları temizleyip çorba kaşığına sığacak şekilde doğrayın. Baklaları, 1 çorba kaşığı un ilave edilmiş suda 15 dakika kadar bekletin. Emsan Ares Düdüklü Tencereye rendelenmiş soğanı, eti, tuzu, kimyonu nohudu ekleyin. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. Emsan Ares Düdüklü Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakikaya ayarlayın. Pişirme işlemi bitince havasını aldıktan sonra Emsan Ares Düdüklü Tencerenin kapağını açın. Kapağı açık olarak tekrar ateşe alın. Ayrı bir yerde çırpılmış yoğurdu, yumurta sarısını, kaynayan yemeğin suyundan birkaç yemek kaşığı kadarını ve naneyi çırpın. Bu karışımı kaynamakta olan yemeğe yavaş yavaş ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.