Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 çay bardağı yeşil mercimek
Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
2 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
12-15 adet kurutulmuş domates
1 adet kapya biber
Arzuya göre 100 gram kavurma
1 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kasesi kurutulmuş evelik
Yarım yemek kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kurutulmuş evelik otunu kevgire alıp üzerine 4-5 defa sıcak su döküp acı suyunun çıkmasını sağlayın. Tencereye zeytinyağı ve kuru soğan ekleyerek kavurun. 1 gün öncesinden yeşil mercimekleri ıslatın ve haşlayın. Sarımsak ve ince doğradığınız kapya biber ile kuru domatesi ekleyin. Arzunuza göre kavurma ilave edebilirsiniz. Bol sudan geçirdiğiniz evelik otunu ve haşlanmış mercimeği ekleyerek kavurun. 1 su bardağı et suyu ilave edin. Tuz, karabiber ve tereyağını atarak kısık ateşte demlendirin. Arzunuza göre sarımsaklı ya da sade yoğurtla servis edebilirsiniz.