Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pilav Tarifleri

Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı

by Yemek Zevki Editör
30 Kasım 2016
in Pilav Tarifleri, Tarifler
488 5
0
yesil-mercimekli ve erişteli siyez pilavı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı

(4 Kişilik)

Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı Malzemeler:

1,5 su bardağı Siyez bulguru
3 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı ev eriştesi
Tuz, karabiber
Kıyılmış maydanoz

yesil-mercimekli ve erişteli siyez pilavı

Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı  Hazırlanışı:

Yeşil mercimekleri haşlayıp süzün. 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavada ısıtıp soğanı iyice karamelize olana dek kavurun. Pilavı pişireceğiniz tencerede kalan sıvı yağı ısıtıp bulguru ve ev eriştesini kavurun. Sıcak suyu, haşlayıp süzdüğünüz yeşil mercimekleri ve tuzu ilave edin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Pilav suyunu çekene dek pişirmeye devam edin. Suyunu çekince ocaktan alın, önceden karamelize ettiğiniz soğanı ve kıyılmış maydanozu da ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika kadar demlenmeye bırakın.

 

Tags: erişteli siyez pilavıyeşil mercimekli ve erişteli siyez pilavıyeşil mercimekli ve erişteli siyez pilavı hazrlanışıyeşil mercimekli ve erişteli siyez pilavı tarifi
Previous Post

Pirinçli Patlıcan

Next Post

Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri

Yemek Zevki Editör

Next Post
közlenmiş biber

Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki