Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Yayla Çorbası Tarifi

by Yemek Zevki Editör
22 Nisan 2016
in Çorba Tarifleri, İftar Yemekleri
478 15
0
Yayla Çorbası Tarifi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

yayla-corbasi

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası İçin Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı su
1 kase süzme yoğurt (200 gram)
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı tereyağı

Yayla Çorbası Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye 5 bardak suyu aktarın. Kaynayınca pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Yoğurdunuz buzdolabındaysa oda ısısına getirin. Yoğurdun içine unu, yumurta sarısını, tuzu ve baharatını ekleyip karıştırın. Kaynayan sudan birkaç kaşık alıp yoğurtlu karışıma ilave edin. Tekrar karıştırın. Bu karışımı kaynamakta olan pirinçli suya yavaş yavaş ilave ederek hızlıca karıştırın. Birkaç dakika sonra tereyağını ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Previous Post

Stragonof Video

Next Post

Meyveli Pankek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Meyveli Pankek

Meyveli Pankek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki