Malzemesi:
1 kilo hamsi
Yarım demet taze soğan
Yarım kilo mantar
1 adet domates
4 adet közlenmiş kırmızıbiber
2 adet yeşil sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 dal biberiye
Yeteri kadar tuz
Yağlı Kağıtta Hamsi Kebabı Tarifi:
Hamsilerin kemik ve başlarını çıkarıp iyice temizledikten sonra yıkayın. Balıkları bütün olarak kapatıp süzgece dizin. Mantarları yıkandıktan sonra limonlu suda, harlı ateşte 3 dakika haşlayıp hemen soğuk suya mantarları dökün. Şoklayıp süzgüce koyun. Soğuduktan sonra ince kesin. Bu yöntemi mantarların kararmaması için uygulayın. 1 kaşık tereyağı ile mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Soğan ilave edin. Biraz kavrulunca balıkları ilave edin. Karabiber, tuz ve biberiye katın. Balıkları da biraz döndürüp karıştırıp altını kapatın. Tepsiye yağlı kağıt koyun. İçine balıkları dağıtmadan malzemeyi süzgeçle koyun. Üstüne közlenmiş biberi, sivri biberi, dilimlenmiş domatesleri ve dal biberiyeyi koyun. Balığın kavrulmuş suyundan da 4-5 kaşık gezdirerek ilave edin. Yağlı kağıtla kapatıp kenarlarını bükün. 15 dakika 180 derecedeki fırında pişirip servise sunun. Üzerine koymak için biberiye yoksa maydanoz, kekik de konulabilir.