Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Yabani Pirinçli Bahar Salatası

Yabani Pirinçli Bahar Salatası

Yabani-Pirinçli-Bahar-SalatasıYabani Pirinçli Bahar Salatası Malzemeler:

3 diş sarımsak ezilmiş

1 çay bardağı badem içi

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2/3 fincan sıcak su

Tuz

5 demet kuşkonmaz, temizlenmiş ve 2 santim halinde kesilmiş

2 su bardağı haşlanmış pirinç (tercihen Calrose cinsi)

1 su bardağı haşlanmış yabani pirinç (tercihen Amerikan pirinci)

1 küçük kase haşlanmış bezelye

1 küçük kase ufalanmış keçi veya tulum peyniri

Yabani Pirinçli Bahar Salatası Hazırlanışı:

Sarımsak, limon kabuğu, limon suyu ve zeytinyağını birlikte çırpın. Biraz inceltmek için kaynar su ve daha sonra tuz ekleyin. Kenara alın.

Bir tencerede suyu kaynatın. Suya tuz ve kuşkonmaz ekleyin. Yalnızca bir dakika boyunca, kuşkonmaz parlaklaşana ve yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çektirin ve pişmesini durdurmak için soğuk suya tutun.

Büyük bir kapta yabani pirinç, bezelye, istediğiniz şekilde doğradığınız kuşkonmaz ve bademi karıştırın. Tadına bakın ve gerekiyorsa biraz daha tuz ekleyin. Üzerine ufalanmış keçi peyniri ile kaplayarak servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir