Yaban Mersinli Muffin Malzemeler
1+1/4 su bardağı un
1/3 su bardağı toz şeker
2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
3/4 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı vanilya şurubu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağı yaban mersini
Tereyağ Kreması İçin:
50 gram tereyağı
200 gram pudra şekeri
5-6 yemek kaşığı süt
Yaban Mersinli Muffin Hazırlanışı
Fırını 200 dereceye getirip ısıtın.12’lik muffin tepsisine kalıpları yerleştirin. Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu genişçe bir kaba birlikte eleyin. Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın. Eritilmiş yağı, sütü, vanilya şurubunu, tarçın ve limon rendesini ilave edip karıştırın. Unlu karışımın ortasını havuz gibi açıp sıvı karışımı içine dökün. Un, sıvı malzeme ile birleşene kadar karıştırın. Yaban mersini ekleyip hafifçe karıştırın. Muffin kalıplarınıza hamuru paylaştırın. Üstleri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 20 – 25 dakika fırında pişirin. Fırından alıp, pişmenin devam etmesini önlemek için 5-10 dakika buz dolabında dinlendirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp servise hazır edin.
Krema için; Tereyağı, pudra şekeri ve sütü 4-5 dakika çırpın. Dilerseniz bir kaç damla gıda boyası ilave edebilirsiniz. Krema sıkma torbasına aldığınız kremayı soğuttuğunuz keklerin üzerine sıkın.