Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Yaban Mersinli Kek

Yaban Mersinli Kek

yaban-mersinli-kekYaban Mersinli Kek İçin Malzemeler: 

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı labne peyniri
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pirinç unu
1 paket vanilyalı puding
1 çorba kaşığı ince çekilmiş badem
1 paket kabartma tozu
1 küçük kase yaban mersini
1 tatlı kaşığı buğday nişastası (yaban mersinini bulamak için)

Hazırlanışı:

Yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana dek mikserde iyice çırpın. Zeytinyağını ve labne peynirini ekleyin. 1 dakika daha çırpın. Ayrı bir kasede unları, toz halindeki vanilyalı pudingi, badem tozunu ve kabartma tozunu harmanlayın. Yumurtalı karışımı unlu karışıma ekleyin. Spatula ile karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Nişastaya bulanmış taze yaban mersinini de üzerine serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. İsteğe göre küp şeklinde doğrayıp taze meyvelerle birlikte şişe dizebilir, vanilyalı puding veya sos ile birlikte servis yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir