Ana Sayfa » Haber Turu » Vişneli Sıkma Köfte

Vişneli Sıkma Köfte

2465Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur

100 gram kuru veya taze vişne

1 adet soğan
1 adet yumurta akı
3 çorba kaşığı un
Reyhan
Tuz
Karabiber
Kimyon

Sosu İçin:
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı: 

İnce bulguru karıştırma kabına alarak üzerine sıcak su verip streç filmle kapatın ve 15 dakika kadar bekletin. Bulgurlar şişince üzerine 1 soğan rendesini, yumurta akını, 3 çorba kaşığı unu, tuzunu ve baharatlarını ayarlayıp elinizi suya batırıp yoğurun.

İyice birbirini tutunca yuvarlayıp ortasına bastırın.

Sosu için; Domates, sarımsak ve salçayı alarak sıvı yağda kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine biraz su vererek kıvamını açın ve vişneleri ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarlayın. Hazırladığınız köfteleri suda kısa bir süre haşladıktan sonra az su ile beraber sosa ilave edin. Kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatarak pişirin. En son kızdırılmış tereyağını da gezdirip sıcak servis edin.

OKU ➤  “Zonguldak Lezzet Atölyesi” İzmir Travel Turkey Fuarı’nda tanıtıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir