Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Vanilya Soslu Portakallı İrmik Helvası

by Yemek Zevki Editör
28 Şubat 2015
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Vanilya Soslu Portakallı İrmik Helvası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

72

Vanilya Soslu Portakallı İrmik Helvası Malzemeler:

> 250 gram irmik

> 150 gram toz şeker

> 1 paket margarin

> 1 adet portakalın kabuğu ve suyu

> 1 su bardağı süt

> Yarım su bardağı su

> 1 paket vanilya

Sosu İçin:

> 240 gram krema

> 60 gram şeker

> 3 adet yumurta sarısı

> 1 adet çubuk vanilya

Hazırlanışı:

Bir tencereye irmik, şeker, süt, vanilya, margarini katın ve bir kez tencerenin tepe noktasına gelene kadar kaynatın. Daha sonra arzu ettiğiniz şekilde ve boyuttaki servis kaplarına koyun ve soğumaya bırakın. Sos için; Krema, şeker ve vanilya çubuğunu kaynatın, kaynadıktan sonra çubuğu çıkartın, biraz ılındıktan sonra yumurta sarılarını ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırın. Soğuduktan sonra helvanın üzerine dökün. Süslemek için; Etrafına kavrulmuş badem, portakal ve vanilya çubuğu koyun. Soğuk olarak servis edin.

Tags: Vanilya Soslu Portakallı İrmik HelvasıVanilya Soslu Portakallı İrmik Helvası HazırlanısıVanilya Soslu Portakallı İrmik Helvası MalzemelerVanilya Soslu Portakallı İrmik Helvası Tarifi
Previous Post

Lahmacun Pizza

Next Post

Taze Baharatlar ve Izgara Sebzeler Eşliğinde Ilık Izgara Bonfile Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post

Taze Baharatlar ve Izgara Sebzeler Eşliğinde Ilık Izgara Bonfile Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki