Malzemeler:
> 500 gram turp otu
> 1 adet dolmalık biber
> 1 adet domates
> 1 adet limonun suyu
> 1 tatlı kaşığı irice rendelenmiş veya doğranmış limon kabuğu
> 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
> 2 diş sarımsak
> Tuz
> Kaynar su
> Buzlu su
Hazırlanışı: Dolmalık biberin çekirdeklerini temizleyin. Biberi çok ince jülyen doğrayın. Domatesi yıkayıp kabuğuyla birlikte aynı şekilde çok ince doğrayın. Sebzeleri rendelenmiş limon kabuğu ile birlikte harmanlayıp daha sonra kullanmak üzere ayırın. Turp otunu isteğe göre saplarından temizleyip yaprak yaprak ayırın. Geniş bir tencerede suyu kaynatın. 1 çorba kaşığı tuz ilave edip otları kaynayan suyun içine atın. 3-4 dakika haşlayıp bir süzgeç yardımı ile otları suyun içinden çıkartın ve vakit kaybetmeden buzlu suyun içine atın. Birkaç dakika bu suyun içinde tutun. Daha sonra süzüp geniş bir kaba aktarın. Zeytinyağını, çok ince kıyılmış sarımsakları ve limon suyunu ekleyin. Servis tabağına aktarıp üzerine önceden hazırladığınız sebze garnitürünü serpin. Servise hazır edin.