Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Salata Tarifleri

Turp Otu veya Ebegümeci Salatası

by Yemek Zevki Editör
30 Mayıs 2014
in Salata Tarifleri
464 30
0
Turp Otu veya Ebegümeci Salatası
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

yemekk

Malzemeler:
> 500 gram turp otu
> 1 adet dolmalık biber
> 1 adet domates
> 1 adet limonun suyu
> 1 tatlı kaşığı irice rendelenmiş veya doğranmış limon kabuğu
> 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
> 2 diş sarımsak
> Tuz
> Kaynar su
> Buzlu su

 

Hazırlanışı: Dolmalık biberin çekirdeklerini temizleyin. Biberi çok ince jülyen doğrayın. Domatesi yıkayıp kabuğuyla birlikte aynı şekilde çok ince doğrayın. Sebzeleri rendelenmiş limon kabuğu ile birlikte harmanlayıp daha sonra kullanmak üzere ayırın. Turp otunu isteğe göre saplarından temizleyip yaprak yaprak ayırın. Geniş bir tencerede suyu kaynatın. 1 çorba kaşığı tuz ilave edip otları kaynayan suyun içine atın. 3-4 dakika haşlayıp bir süzgeç yardımı ile otları suyun içinden çıkartın ve vakit kaybetmeden buzlu suyun içine atın. Birkaç dakika bu suyun içinde tutun. Daha sonra süzüp geniş bir kaba aktarın. Zeytinyağını, çok ince kıyılmış sarımsakları ve limon suyunu ekleyin. Servis tabağına aktarıp üzerine önceden hazırladığınız sebze garnitürünü serpin. Servise hazır edin.

 

Tags: Sağlıksalatalarsebze yemekleri
Previous Post

Mamzana

Next Post

Yunan Sarma

Yemek Zevki Editör

Next Post
Yunan Sarma

Yunan Sarma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki