Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı

by Yemek Zevki Editör
01 Ocak 2016
in Tarifler
463 30
0
Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

arpa-sehriye-pilaviTurna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı İçin Malzemeler:
20 ml. ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy beyaz soğan
1 adet küçük boy havuç
1 adet küçük boy kabak
200 gram arpa şehriye
1 kahve fincanı kuru
Turna Yemişi
1 kahve fincanı haşlanmış bezelye içi
200 ml. sıcak su
Taze çekilmiş deniz tuzu ve karabiber
Birkaç dal dereotu

Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı Hazırlanışı:
Ayçiçeği yağını tencerede kızdırın, ardından tereyağını ekleyin. Eridikten sonra ince kıyılmış soğanı, küp doğranmış
havuç ile kabakları ilave edin. 5 dakika sote edin. Arpa şehriyeyi ekleyin. Renk alana kadar kavurmaya devam edin.
Kuru turna yemişlerini ilave edip 1 dakika daha kavurun. En son bezelye içini, sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Pilav piştikten sonra kıyılmış dereotu
ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.

Tags: Arpa Şehriye PilavıTurna Yemişli Arpa Şehriye PilavıTurna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı HazırlanışıTurna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı İçin MalzemelerTurna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı Nasıl YapılırTurna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı TarifiTurna Yemişli Pilav
Previous Post

Tavuk Şinitzel

Next Post

Turna Yemişli Yaprak Sarma

Yemek Zevki Editör

Next Post
Turna Yemişli Yaprak Sarma

Turna Yemişli Yaprak Sarma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki