Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Turna yemişi ile Geleneksel Et Ruloları

Turna yemişi ile Geleneksel Et Ruloları

20

Turna yemişi ile Geleneksel Et Ruloları için malzemeler:

Et Ruloları İçin:

> 4 adet ince dilim dane eti (Her biri 200 gram rulo yapılacak et)

> 2 adet salatalık turşusu > 3 adet soğan > 2 çorba kaşığı hardal

> Tuz, karabiber > 12 dilim çemensiz pastırma

> 50 gram doğranmış turna yemişi kurusu

> 1 çorba kaşığı margarin

Sos İçin:

> 2 çorba kaşığı domates püresi

> 1.5 litre su (Tercihen sebze suyu)

> 50 ml. nar ekşisi

> 100 gram bütün turna yemişi kurusu

> 25 gram fıstık > Yarım demet kekik

> 1 çorba kaşığı nişasta (Tepeleme)

Patates Püresi İçin:

> 1 kilo patates > 200 ml. süt

> 1 çorba kaşığı tereyağı

> 1 çorba kaşığı rendelenmiş Hindistancevizi

> Tuz

Turna yemişi ile Geleneksel Et Ruloları Hazırlanışı:  

Patates püresi için; Patatesleri  yıkayıp geniş bir tencereye alın.  Üzerini örtecek kadar su ilave  edip haşlayın. Haşladıktan sonra  patatesleri süzüp soyun ve  çukur bir kaba alın. Sıcak sütü,  tereyağını, tuzu ve rendelenmiş  Hindistancevizini ekleyip püre  haline gelene dek ezin. Patates  püresi hazırdır.  Salatalık turşularını dörde kesin.  Soğanları soyup dilimleyin.  İnce dilimlenmiş ve dövülmüş  etleri yıkayın, kağıt havlu ile iyice  etlerin nemini alın.  Etlerin üzerine hardalı sürün ve  tuz ve biber ile tatlandırın. Her  bir parçayı üç dilim pastırma ile  kaplayın. Her dilimin kenarına  soğan, salatalık turşusu ve turna  yemişi kurusunu yerleştirin. Rulo  şeklinde sıkıca sarıp kürdan  yardımıyla sabitleyin. Tuz ve  karabiber ile tatlandırın.  Margarini, eti kızartacağınız  tavada kızdırın. Ruloları tavada  kızartın. Kalan soğanları kıyın ve  domates püresi ile birlikte tavada  çevirin. 500 ml. sebze suyunu  ekleyin. Kapağını kapatın, kısık  ateşte yarım saat pişirin. Kalan  sebze suyunu, nar ekşisini, bütün  turna yemişilerini ve fıstıkları da  ekleyin. Kısık ateşte yarım saat  daha pişirin.  Ruloları tencerenin içinden  çıkartın. Tencerenin içindeki  sosa birkaç kaşık soğuk suda  inceltilmiş nişastayı ilave ederek  hızlıca karıştırın. Rulo etleri  tekrar tencereye yerleştirin.  Birkaç taşım kaynatıp ocaktan  alın. Taze kekik ve patates püresi  ile süsleyip servise hazır edin.

OKU ➤  İstanbul’un Yepyeni Mutfak Sanatları Atölyesi S Akademi Açılıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir