Ana Sayfa » Haber Turu » Türkiye’nin İlk ve Tek Ambalajlı Katkısız Ekmeğini Doygun Üretti

Türkiye’nin İlk ve Tek Ambalajlı Katkısız Ekmeğini Doygun Üretti


Ekmekte kullanılan 17 katkı maddesi 1 Temmuz itibariyle yasaklanıyor. Beyaz ekmekten tam buğday ekmeğine geçiş süreci de hızla devam ediyor.

Beyaz ekmekten tam buğday ekmeğine geçiş süreci, 2013 yılında Türkiye’nin gündemine oturdu ama Türkiye’de bir ilke imza atarak bundan tam 14 yıl önce ambalajlı katkısız tam buğday ekmeği üretmiş bir firma var; Doygun Ekmek…

“Whole Wheat” terimini Türkçeleştirerek “Tam Buğday” ekmeğinin isim babası olan Doygun Ekmek, bugün kağıt ambalajlı tam buğday ve tam çavdarlı ekmekleriyle Türkiye’deki ilk ve tek ambalajlı katkısız ekmek üreticisi.

Kuruldukları günden bu yana Türk toplumuna sağlıklı ve lezzetli ekmek üretmek misyonu ile hareket ettiklerini belirten Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan, “Doygun’un Türkiye’deki ilk ve tek olan ambalajlı katkısız tam buğday ve tam çavdar ekmekleri geleneksel yöntemle hazırlanıyor. İçlerinde sadece un, tuz, su ve maya var. Hiçbir koruyucu madde içermiyor ve taş fırında pişiyorlar.” dedi.

TAM TAHILLI EKMEKLERİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR!

Düşük yağ içeren ve tokluk hissini artıran Doygun tam tahıllı ekmek ailesi, kolesterolü düşürmeye, obeziteyi önlemeye, kalp ve damar sağlığının korunmasına yardım ediyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve bağırsak hareketlerini hızlandıran yüksek lifli ve sindirimi kolay Doygun tam tahıllı ekmekler, kanser ve şeker hastalığı riskini azaltıyor. Doygun Ekmekler aynı zamanda vejetaryen beslenme için de uygun.

OKU ➤  Elita Gıda’nın Başarısı, Avrupa’da Da Tescillendi

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir