Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Trakya Mantısı

by Yemek Zevki Editör
23 Ocak 2015
in Tarifler
500 15
0
Trakya Mantısı
818
SHARES
3.7k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

trakya

 

Trakya Mantısı Malzemeler

Hamuru İçin:

2 su bardağı un

1 adet iri yumurta

2 yemek kaşığı sıvı yağ

75 ml. su

1 çay kaşığı tuz

İçi İçin:

1 su bardağı pirinç

200 gram kıyma

1 adet kuru soğan

Tuz

1 yemek kaşığı salça

Karabiber

Islatmak İçin:

Tavuk suyu

Trakya Mantısı Hazırlanışı

Un, yumurta, sıvı yağ ve su ile mantı hamurunu yoğurup, nemli bir beze sarıp, dinlendirin.

İçini hazırlamak için; Soğanları ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. İçine kıyma ve salçayı ilave edin. Pirinçleri yıkayıp süzün, tenceredeki karışımın içine ekleyip, üzerini geçene kadar su, tuz ve karabiber ekleyip kendini çekene kadar pişirin. Dinlenmiş hamuru unlayarak yufkadan biraz kalın açıp büyük kare parçalara bölün. Her parçanın ortasına bir tatlı kaşığı dolusu pişmiş ve soğumuş pirinçli harçtan koyup bohça gibi kapatın. Bir fırın tepsisini yağlayıp bohçaları içine dizin. 175 dereceli fırında pembe renk alana kadar pişirin. Pişen mantıların üzerine 3 su bardağı kadar tavuk suyu ilave edip suyu iyice çekmesini ve şişmesini sağlayın. Yumuşamış mantılarınızı ister sade isterseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

Tags: Trakya MantısıTrakya Mantısı HazırlanışıTrakya Mantısı MalzemelerTrakya Mantısı Tarifi
Previous Post

Kuru Fasulyeli Tarhana Çorbası

Next Post

Karalahana Sarması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Karalahana Sarması

Karalahana Sarması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki