Ana Sayfa » Tarifler » Trakya Mantısı

Trakya Mantısı

trakya

 

Trakya Mantısı Malzemeler

Hamuru İçin:

2 su bardağı un

1 adet iri yumurta

2 yemek kaşığı sıvı yağ

75 ml. su

1 çay kaşığı tuz

İçi İçin:

1 su bardağı pirinç

200 gram kıyma

1 adet kuru soğan

Tuz

1 yemek kaşığı salça

Karabiber

Islatmak İçin:

Tavuk suyu

Trakya Mantısı Hazırlanışı

Un, yumurta, sıvı yağ ve su ile mantı hamurunu yoğurup, nemli bir beze sarıp, dinlendirin.

İçini hazırlamak için; Soğanları ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. İçine kıyma ve salçayı ilave edin. Pirinçleri yıkayıp süzün, tenceredeki karışımın içine ekleyip, üzerini geçene kadar su, tuz ve karabiber ekleyip kendini çekene kadar pişirin. Dinlenmiş hamuru unlayarak yufkadan biraz kalın açıp büyük kare parçalara bölün. Her parçanın ortasına bir tatlı kaşığı dolusu pişmiş ve soğumuş pirinçli harçtan koyup bohça gibi kapatın. Bir fırın tepsisini yağlayıp bohçaları içine dizin. 175 dereceli fırında pembe renk alana kadar pişirin. Pişen mantıların üzerine 3 su bardağı kadar tavuk suyu ilave edip suyu iyice çekmesini ve şişmesini sağlayın. Yumuşamış mantılarınızı ister sade isterseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir