Taze Enginar Salatası Malzemeler :
1 adet taze enginar
100 gram Akdeniz yeşilliği
70 gram kurutulmuş domates
25 gram taze bezelye
20 gram parmesan peyniri
Tuz ,Fesleğen sos
Taze Enginar Salatası Hazırlanışı :
Taze Enginar çanaklarını ortadan ikiye bölerek birer santim kalınlığında doğrayın. Akdeniz yeşilliklerini yıkayarak kuru haline getirin. Kurutulmuş domatesleri ince doğrayın, taze bezelyeleri kaynar suda 1, dakika haşlayın ve soğuk suda 1-2 dakika bekletin süzün.
Bütün malzemeyi çukur bir kaseye aldıktan sonra fesleğen sos ve tuzu ekleyerek harmanlayın.
Servis tabağının tabanına salata karışımını yerleştirin, doğranmış enginarların bir kısmını salatanın üzerine serpiştirin ince parmesan dilimleri ilave edin.
Fesleğen Sos İçin: Bir tutam fesleğen, dolmalık fıstık, toz parmesan, zeytinyağı ve sarımsağı blender robot yardımı ile püre haline getirin.