Malzemesi:
Yarım kilo bakla
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 adet kesme şeker
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Taze Baklalı Fava Tarifi:
Baklaları üzerini geçecek kadar su ile 1 gece önceden bekletin. Ertesi gün suyunu süzdürüp, baklaları tencereye aktarın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz, 4 su bardağı su ve doğranmış soğanı ilave edip, tencereyi ocağa alın. 1 saat orta ateşte, baklalar iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp biraz soğutun. Baklaları blenderden geçirin. Silikon kalıba dökerek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarıp servise sunun.
ya uiarmm basririm gerci benim kilom yok sadece midem var onun icn bu lahana corbasin deneiyeceyim insallah beserimde kilo verirm
Merhaba canım tarif şahane teşekkfcrler hemen alıyorum ama link vermemişsin canım 45 ikadkalık tarifler ie7in olduğunu belirtmeli ya da bannerı yayınlamalısın. Herkes haberdar olsun diye, ellerine sağlık canım sevgiler..