Taze Bakla Çorbası Malzemeler:
300 gram taze bakla
1 adet limonun suyu
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı un
500 gram yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
Taze Bakla Çorbası Hazırlanışı:
Baklayı temizleyin. Küçük küçük doğrayıp 1 tatlı kaşığı kadar un ve 1 adet limonun suyu ilave edilmiş su dolu bir kapta yarım saat kadar bekletin. Daha sonra süzüp sıvı yağda 10 dakika kadar kavurun. Tuzu, karabiberi ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın. Yoğurdu oda ısısında beklettikten sonra yumurta sarısını, havanda ezilmiş sarımsakları ve 1 çorba kaşığı unu ilave edip karıştırın. Kalan 1 çorba kaşığı nu kavurun. 2 su bardağı sıcak suyu azar azar ilave edip sürekli karıştırarak pütürsüz bir kıvam elde edin. Suyu kaynatın. Tereyağını ekleyin. Birkaç taşım çorbanın suyunu kaynatın. Kaynayan sudan birkaç kaşığını alıp yoğurtlu karışıma karıştırarak, karışımı ılıtın. Kaynayan suya azar azar yoğurtlu karışımı dökün. Hızlıca karıştırarak birkaç dakika pişirin. Önceden kavurduğunuz baklaları da ekleyin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak sıcak servis yapın