Büyük görseli görmek için tıklayınız
Tavuklu Çorba Malzemeler:
• 2 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı tel şehriye
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 küçük kase didiklenmiş tavuk göğüs eti
Meyanesi için:
• 1 adet yumurta
• 1 adet limonun suyu
• 1 su bardağı sıcak su
Sosu için:
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
• 1 çay kaşığı domates salçası
Tavuklu Çorba Hazırlanışı:
Tereyağını eritip un ve şehriyeyi ekleyerek kavurun. 2 bardak sıcak tavuk suyu ile 3 bardak sade sıcak suyu ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Meyanesi için; yumurtayı, sıcak suyu ve limon suyunu iyice çırpın. Kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Birkaç dakika sonra didiklenmiş tavuk etini ekleyin. Ocaktan alın. Servise sunmadan birkaç dakika kala üzeri için; tereyağını, toz biber ve domates salçası ile kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine bu sosu dökün. Hemen servis yapın.