Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Tatlı Kalp Kurabiyeler

Tatlı Kalp Kurabiyeler

tatli-kalp-kurabiyeler

Tatlı Kalp Kurabiyeler

Tatlı Kalp Kurabiyeler için Malzemeler:
Şekerli Hamuru için:
7 kahve (Türk kahvesi) fincanı un
1 kahve fincanı yoğurt
250 gram tereyağı veya margarin (yumuşamış)
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
200 gram pudra şekeri
Böğürtlen Püresi İçin:
200 gram dondurulmuş böğürtlen
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Tatlı Kalp Kurabiyeler Hazırlanışı:
Böğürtlen püresi için; Tüm malzemeyi küçük bir tencereye alın. Karıştırın. Orta ateşte, yoğun bir kıvam alana dek karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Böğürtlen püresi hazırdır. Hamuru için; Tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtün, oda ısısında yarım saat bekletin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp hafif un serpilmiş tezgahın üzerinde, tatlı tabağı büyüklüğünde, merdane yardımı ile açın. Kurabiye kalıplarıyla kesip aralarına süzülmüş böğürtlen püresi yerleştirin. İki şekilli hamurun kenarlarını iyice bastırın ki fırında pişerken içindeki püre akmasın. Malzeme bitene dek aynı işleme devam edin. Isıya dayanıklı orta boy çubukları hamurun ortasından geçirin. Yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Hamurların üzerlerine yumurta sarısı-pudra şekeri karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin.

Aklınızda bulunsun:
Hamur malzemesini yarı yarıya indirip hazırlayabilirsiniz. Böğürtlen reçeli yerine çocuğunuzun sevdiği herhangi bir marmelat da olabilir.

OKU ➤  Parmesanlı Grissini

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir