Ana Sayfa » Etiket arşivi: kalp

Etiket arşivi: kalp

Kalbi Vuran 3 Önemli Tehlike

Kalbi Vuran 3 Önemli Tehlike

KALBİ VURAN 3 ÖNEMLİ TEHLİKE! Kalp ve damar hastalıkları tüm dünyada en önde gelen ölüm sebebi olmaya devam ediyor. Öyle ki her 40 saniyede 1 kişi kalp ve damar hastalıklarından kaybediliyor. Bu hastalığın gelişiminde şehir yaşantısının önemli bir rol oynadığı belirtiliyor. Şehir yaşantısının getirdiği sağlıksız beslenme, hareketsizlik ve stres kalp krizi gelişiminde temel faktörlerin başında geliyor. Sıklıkla gözden kaçan diğer …

Devamını oku »

Kalbiniz İçin Belinizi İnceltin

Kalbiniz İçin Belinizi İnceltin

DOĞRU BESLENİN, ‘İYİ KALPLİ’ OLUN! Sağlıklı bir kalbe sahip olmanın en önemli yollarından biri, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmak. Bunun için işe doğru yağı kullanmak, esmer tahılları tercih ederek posayı artırmak, kurubaklagil, sebze ve balığa sofranızda yer açarak başlayabilirsiniz. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz Duman, sağlıklı bir kalp için beslenme tüyolarını paylaştı. Her gün bir diş …

Devamını oku »

Minik Kalp Pasta

Minik Kalp Pasta Tarifi Minik Kalp Pasta İçin Malzemeler: Pandispanya İçin: 4 adet yumurta 1 su bardağı un 1/4 su bardağı nişasta 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu 1 tutam tuz 1/2 su bardağı sıcak su Sıvı gıda boyası(kırmızı) Kreması İçin: 1,5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı toz …

Devamını oku »

Tatlı Kalp Kurabiyeler

Tatlı Kalp Kurabiyeler Tatlı Kalp Kurabiyeler için Malzemeler: Şekerli Hamuru için: 7 kahve (Türk kahvesi) fincanı un 1 kahve fincanı yoğurt 250 gram tereyağı veya margarin (yumuşamış) 1 paket kabartma tozu Yarım limonun suyu 200 gram pudra şekeri Böğürtlen Püresi İçin: 200 gram dondurulmuş böğürtlen 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı nişasta 1 çay kaşığı tereyağı Üzeri İçin: 1 …

Devamını oku »

Kalp Sağlığınızı Koruyun

Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre günde yediğimiz 5 porsiyon sebze meyve kalp hastalıklarından korunmada çok önemli. Sebzeler yüksek lif içerikleri sebebiyle tüketildiklerinde kolesterol, kötü kolesterol olarak bilinen LDL kolesterolü düşürmeye yardımcıdır. Aynı zamanda kalori içerikleri bakımından da yoğun olmayan sebzeler, bir yandan tokluk hissini yeterince tatmamıza bir yandan da kilo almamızı engelleyici özellikleriyle ortaya çıkarlar. Yine de sebze yemeklerini yaparken …

Devamını oku »