Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Tatlı Ekşi Salata

Tatlı Ekşi Salata

1934

Malzemeler:

1 kutu Akdeniz yeşilliği

5-6 yaprak roka

1 adet büyük boy yeşil elma

1 avuç kuru üzüm

4-5 yaprak kurutulmuş domates

1-2 adet salatalık

1 çorba kaşığı haşlanmış mısır tanesi

1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

1 adet limonun suyu

1 adet portakalın suyu

1 çorba kaşığı nar ekşisi

Tuz

Hazırlanışı:

Sosu için; Zeytinyağını, limon suyunu, portakal suyunu, tuzu ve nar ekşisini bir kavanozda iyice çalkalayın. Sosunuz hazırdır.

Akdeniz yeşilliklerini ve rokayı yıkayıp süzdükten sonra irice doğrayın ve geniş bir kaba aktarın.

Elmayı iyice yıkayıp kuruladıktan sonra küp küp doğrayın. Kararmaması için 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu ile karıştırın.

Kurutulmuş domatesler tam kurutulmuş ise sıcak suda birkaç dakika kaynattıktan sonra süzün. İstediğiniz şekilde doğrayıp salata malzemesine ilave edin. Elmaları, verev kesilmiş salatalıkları ve kalan salata malzemesini ekleyin. İyice harmanlayın, servise sunmadan 5 dakika önce sosunu dökün. Karıştırıp servis yapın.

 

OKU ➤  Erişteli ve Yeşil Mercimekli Salata

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir