Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 88)

Tatlı Tarifleri

Bomba Pasta

Malzemeler: Pandispanya için: • 5 adet yumurta • 1 yemek kaşığı toz şeker • 70 gram un • 40 gram tereyağı • 2 yemek kaşığı kakao • 1 paket vanilya İç malzemesi için: • 1 kutu labne peyniri • 1 paket vanilyalı puding • 2 su bardağı süt • 1 adet yumurta • 2 kahve fincanı un • 2 kahve …

Devamını oku »

Türk Kahveli ve Çikolatalı Tart

Malzemeler: • 250 gram un • 120 gram pudra şekeri • 100 gram tereyağı • Bir tutam tuz • 1 paket vanilya • 1 adet yumurta • 1 kahve fincanı süt Dolgusu İçin: • 3 paket bitter çikolata (80’er gramlık) • 1 kahve fincanı krema • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi • 1 çorba kaşığı un • 1 adet yumurtanın …

Devamını oku »

Tiramisu

Malzemeler: • 365 gram yumurta sarısı • 365 gram şeker • 4 dilim mascarpone peyniri • 150 gram Türk kahvesi • 300 ml. su • 1 paket kedidili bisküvi • 150 gram çikolata rendesi Tiramisu Tarifi: Yumurta sarıları ile şekeri mikserde çırpın. Krema kıvamına gelen karışıma mascarpone peynirlerini ekleyip iyice karıştırın. Türk kahvesini 300 ml. su ile kaynatın. Kedidili bisküvileri …

Devamını oku »

Vişneli Ekmek Tatlısı

Malzemeler: • 1 paket büyük boy tost ekmeği • 1 litre vişne suyu • 500 gram toz şeker • 100 gram taze kaymak Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi: Tost ekmeğinin kenarlarını kesin. İsteğe göre yuvarlak bir kalıpla keserek şekillendirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın. Vişne suyu ile şekeri yoğun bir kıvam elde edene dek …

Devamını oku »

Kayısı Güzeli

Malzemeler: • 1 paket margarin (oda sıcaklığında) • 1 su bardağı pudraşekeri • 1 adet yumurta • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • Un Marmeladı İçin: • Kayısı püresi • Ceviz içi • Toz şeker Kayısı Güzeli Tarifi; Hamuru için; Azar azar un ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Pürüzsüz ve hafif yumuşak bir hamur elde edene dek …

Devamını oku »

Jöleli Kayısı Tatlısı

Malzemeler: • 1 kilo gün kurusu kayısı • 2 kilo kompostoluk gün kurusu kayısı • 100 gram tuzsuz tereyağı • 1 su bardağı ayçiçeği yağı • Yarım çay bardağı rendelenmiş Hindistancevizi • 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi Süslemek için: • 1 su bardağı soyulmuş kayısı çekirdeği • Yarım çay bardağı tüm yeşil fıstık • Ceviz içi • Sade jöle …

Devamını oku »

Kavunlu Sorbe

Malzemeler: • 1 adet küçük boy kavun • 4-5 yaprak taze fesleğen • 4-5 yaprak taze nane • 1 çay kaşığı vanilya özütü • 2 limon kabuğu rendesi • 5 adet büyük boy limon Kavunlu Sorbe Tarifi; Limonları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra tepesini sonrasında kapak olarak kullanabilecek şekilde (yatay) olarak kesin. Limonların içini küçük bir kaşık yardımı ile boşaltın. İçini …

Devamını oku »

İncirli Armut Kurabiye

Malzemeler: • 1 kilo un • 600 gram margarin • 200 gram toz şeker • 200 gram pekmez • 20 gram kabartma tozu • 4 adet yumurta • 200 gram Hindistan cevizi • 200 gram parça çikolata • 500 gram doğranmış kuru incir İncirli Armut Kurabiye Tarifi; Malzemelerin hepsini sırası ile bir kaba koyun. Tamamını yoğurduktan sonra armut şeklini verin. …

Devamını oku »

Kayısılı Mini Cheesecake

Malzemeler: • 1 paket pötibör bisküvi • 1 paket yulaflı bisküvi • 1 su bardağı fındık içi • 50 gr eritilip ılınmış tereyağı • 200 gram labne peyniri • 1,5 çay bardağı toz şeker • 2 adet yumurta • 1 paket vanilya • 1 çorba kaşığı buğday nişastası • 10 adet taze kayısı Hazırlanışı: Kayısıların çekirdeklerini temizleyip blender yardımı ile …

Devamını oku »

Demirhindi Şerbeti

Malzemesi • 1,5 litre su • 150 gram demir hindi • 300 gram toz şeker • 1 çubuk tarçın • 5-6 adet karanfil Demirhindi Şerbeti Tarifi: Demirhindiyi birkaç defa yıkadıktan sonra sterilize edilmiş ılık suyun içinde altı saat boyunca bekletin. Beklettiğiniz suyla birlikte tencereye aktarın. Çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyin. Orta ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. 25 dakika …

Devamını oku »