Elmalı Cheesecake Tarifi Elmalı Cheesecake İçin Malzemeler: 5-6 adet büyük boy kırmızı elma 3 su bardağı labne 1 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket vanilya Tahin Elmalı Cheesecake Hazırlanışı: Labne ve şekeri şeker eriyene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Tarçını ve vanilyayı da ekleyip son bir tur daha çırpın.Elmaların alt tabanlarını tepsiye düz oturacak şekilde …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Marmelatlı Kurabiye
Marmelatlı Kurabiye Tarifi Marmelatlı Kurabiye İçin Malzemeler: 3 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı buğday nişastası 1 adet yumurta 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un Marmelat veya reçel Marmelatlı Kurabiye Hazırlanışı: Tereyağını hamur yoğurma kabında krema kıvamına gelene kadar çırpın. Marmelat ve un haricindeki tüm malzemeyi aynı kaba aktarıp iyice karıştırın. Unu kontrollü olarak …
Devamını oku »İki Renkli Mousse
İki Renkli Mousse Tarifi İki Renkli Mousse İçin Malzemeler: Çikolatalı Mousse İçin: 150 gram bitter çikolata 1 adet yumurtanın sarısı 60 gram krema 60 gram süt 200 gram krema Fildişi Mousse: 250 gram fildişi çikolata 1 adet yumurtanın sarısı 60 gram krema 60 gram süt 200 gram krema Tabanı İçin: 2 paket Oreo bisküvi 85 gram tereyağı İki Renkli Mousse Hazırlanışı: Oreo …
Devamını oku »Red Velvet Cupcake
Red Velvet Cupcake Tarifi Red Velvet Cupcake İçin Malzemeler: Kek hamuru İçin: 150 gram un 5 gram kakao 150 gram toz şeker Yarım tatlı kaşığı karbonat (5 gr) 1,5 tatlı kaşığı elma sirkesi Yarım tatlı kaşığı vanilya (5 gr) 60 gr tereyağı 1 adet yumurta 25 gram kırmızı gıda boyası 1 tutam tuz Beyaz Karışım İçin: 300 gram pudra şekeri 150 …
Devamını oku »Frambuazlı Milföy
Frambuazlı Milföy Tarifi Frambuazlı Milföy İçin Malzemeler: 4 adet milföy hamuru 300 gram şeker 170 gram mısır nişastası 1 litre süt 50 gram tereyağı 6 adet yumurtanın sarısı 1 adet limon kabuğu rendesi 100 gram frambuaz Pudra şekeri Frambuazlı Milföy Hazırlanışı: Milföyleri iki tepsi arasında (yağlı kağıt ile beraber) 160 dereceye ayarlı fırında 30 dakika süreyle pişirin. Pişen ve soğuyan milföyleri geniş yüzeyli bir bıçak …
Devamını oku »Karamelli Çikolatalı Tart
Karamelli Çikolatalı Tart Tarifi Karamelli Çikolatalı Tart İçin Malzemeler: 3 paket Oreo bisküvi 100 gram tereyağı Karamel İçin: 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı krema 1 kaşık tereyağı Üzeri İçin: 200 gram kuvertür çikolata 1 çay bardağı sıvı krema Karamelli Çikolatalı Tart Hazırlanışı: Bisküvileri rondoda un haline getirin. Tereyağını eritip bisküvilere katın tereyağını iyice yedirin. 18 cm tart kalıbının taban ve yanlarına iyice bastırın. Toz …
Devamını oku »Sufle
Sufle Tarifi Sufle İçin Malzemeler: 250 gram kuvertür çikolata 250 gram tereyağı 4 adet bütün yumurta 4 adet yumurta sarısı 5 çorba kaşığı toz şeker İki paket vanilya 5 çorba kaşığı un Sufle Hazırlanışı: Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Diğer tarafta yumurta ve yumurta sarılarını şeker ile birlikte köpürtün. Un ve vanilyayı ekleyin tekrar çırpın. Daha sonra içine, erittiğiniz tereyağı ve çikolata karışımını ekleyin. …
Devamını oku »Cevizli Ay Kurabiye
Cevizli Ay Kurabiye Tarifi Cevizli Ay Kurabiye İçin Malzemeler: 200 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 1 yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4-5 su bardağı un (3 su bardağından sonrasını kontrollü ekleyin) 2 çay bardağı pudra şekeri ( 1‘ini içine 1’ini üzerine bulamak için) Cevizli Ay Kurabiye Hazırlanışı: Tereyağını eritin, ocaktan alıp sıvı yağı da ilave edin. Ardından pudra …
Devamını oku »Pop Tart
Pop Tart Tarifi Pop Tart İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı tuzsuz tereyağı (parçalar halinde) 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı süt Üzerine Sürmek İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Reçelli İç Malzemesi: ¾ su bardağı reçel (veya marmelat) 1 çorba kaşığı mısır nişastası + 1 çorba kaşığı …
Devamını oku »Çilekli Tatlı
Çilekli Tatlı Tarifi Çilekli Tatlı İçin Malzemeler: Yarım litre süt 125 gram toz şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 paket vanilya 1 kutu krema (200 ml.) 500 gram çilek 1 paket krokan (80-100 gr) Çilekli Tatlı Hazırlanışı: Puding için sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak …
Devamını oku »