Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı

Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı

Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı
Puan ver

visne-soslu-tatli

Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi

Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı İçin Malzemeler :
Tabanı İçin:
1 adet rondoda çekilmiş ekmek
125 gram tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Kreması İçin:
300 gram labne peyniri
1 çay bardağı toz şeker
200 ml. süt kreması (1 paket)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı toz jelatin
Vişne Sosu İçin:
500 gram dondurulmuş vişne
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta

Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı Hazırlanışı:
Vişneleri el blenderı ile püre haline getirin. Şeker ve nişastayı ilave edin ve iyice karıştırın. Ocağa alın. Orta ateşte sos kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın,  arada bir karıştırarak pürüzsüz bir sos haline gelene kadar kabuk bağlamadan soğutun. Tereyağını bir tencerede eritin. Rondodan çekilmiş ekmekleri ilave edin, kavurmaya başlayın. Şeker ve tarçını ilave edin. Altın sarısı renk alana kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan ekmekleri kase yada ayaklı kup bardaklara paylaştırın. Jelatini sıcak suda eritin. Labneyi, toz şekeri, kremayı ve vanilyayı pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın ve erittiğiniz jelatini de ilave edin. Kuplara paylaştırdığınız ekmekli karışımın üzerine hazırladığınız kremayı dökün. Buzdolabında hafif donması için bir süre bekletin.Dolapta beklettiğiniz tatlılarınızın üzerine soğuttuğunuz  vişneli sosu ilave edin. Tekrar Buzdolabına aktarın.  Servisten birkaç dakika önce üzerini vişne taneleri ve taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis edin.

Filiz’in Notu:
Dilerseniz bu tatlıyı kelepçeli bir kalıpta bütün olarak pasta gibi de hazırlayabilirsiniz.

#VişneSosluBayatEkmekTatlısı #vişnesos #bayatekmek #VişneSosluBayatEkmekTatlısıTarifi #VişneSosluBayatEkmekTatlısıHazırlanışı

OKU ➤  Bayat Ekmek Helvası

Tavsiye

Bayat Ekmek Helvası

Bayat Ekmek HelvasıPuan ver Bayat Ekmek Helvası Tarifi Bayat Ekmek Helvası İçin Malzemeler: 3 su bardağı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir