Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 21)

Tatlı Tarifleri

Bal Kabağı Salatası

Fotoğraf: Hande GÖKSAN Yapım: İnci BAK –  Yapım Asistanları: Sevil YÜCEL – Ekrem ÇAĞATAY 4 Kişilik Malzemeler: 200 gram bal kabağı Yarım küçük boy mor lahana 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı file Antepfıstığı 2 dal taze kişniş, yapraklara ayrılmış 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 limonun suyu Yarım ceviz büyüklüğünde taze zencefil, çok ince kıyılıp püre haline gelmiş Hazırlanışı: Bal …

Devamını oku »

Fırında Soslu Kalça But

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet tavuk kalça but 2 adet orta boy patates 1 adet kırmızı soğan 4 adet küçük boy havuç 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Sosu İçin: 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kimyon Tuz Taze çekilmiş karabiber 1 dal biberiye 1 çorba kaşığı pekmez Hazırlanışı: Kalça butları …

Devamını oku »

Erikli Milföy

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK (2 Kişilik) Malzemeler: 4 adet hazır milföy hamuru 5-6 adet mürdüm eriği 1 avuç iri çekilmiş ceviz içi 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkartın, daha sonra dört eşit parçaya kesin. Tarçını, iri çekilmiş ceviz içini ve şekeri ilave …

Devamını oku »

Pırasalı Tart

Tarif: Serap Yomra – Fotoğraf: Özgür Bakır (4-6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 250 gram un 1 tatlı kaşı tuz 125 gram tereyağı 5-6 çorba kaşığı su Üzeri İçin: 500 gram pırasa 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Bir tutam rendelenmiş muskat Kremalı Karışımı İçin: 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı krema 2 adet yumurta Bir tutam tuz Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Bal Kabağında Pişmiş Vişneli Yaprak Sarma

Fotoğraf: Hande GÖKSAN  –Yapım: İnci BAK –  Yapım Asistanları: Sevil YÜCEL – Ekrem ÇAĞATAY 8 Kişilik Malzemeler: 4 kuru soğan, ince doğranmış 1 su bardağı zeytinyağı 3 su bardağı pirinç 1 su bardağı vişne, dondurulmuş 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış Yarım demet nane, ince kıyılmış 4-5 diş sarımsak 1’er tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Kerevizli Tavuk Çorbası

Yapım: Yıldız Özsamaha Malzemeler: 2 tavuk but 1 çay bardağı noodle 5 sap kereviz ya da 1 kereviz 2 diş sarımsak 1 adet kuru soğan 1 adet tavuk çeşnisi (bulyon) 1 adet havuç ½ çay bardağı haşlanmış mısır 1 adet limon Bir tutam kimyon Hazırlanışı: Tavukları güzelce yıkayın ve haşlanması için bir tencereye alın. Diğer yanda havuç, soğan, kereviz ve …

Devamını oku »

Pırasalı Börek

Tarif: Serap Yomra – Fotoğraf: Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır yufka 1 büyük kase doğranmış pırasa 1 adet soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım demet maydanoz 1 küçük kase lor peyniri Pul biber Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 çay bardağı yoğurt 1 kahve fincanı sıvı yağ Ay çekirdeği içi Hazırlanışı: Soğanı soyup ince kıyın. …

Devamını oku »

Mantarlı Hamsi Güveci

Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN Hazırlayan: Müşerref KARTALER Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik)  Malzemeler: 500 gram temizlenmiş hamsi 1 adet kapya biber 2 adet köy biberi 1 adet soğan 4 çorba kaşığı zeytinyağı 200 gr kültür mantarı 12-15 adet kiraz domates 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Sarımsakları kıyın. Biberleri halka halka, soğanı piyaz doğrayın. Doğradığınız sebzeleri 2 çorba kaşığı zeytinyağında …

Devamını oku »

Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası

Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo kapya biber 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 100 gram labne peyniri 10 adet arpacık soğan Tuz, kimyon Hazırlanışı: Kapya biberleri yıkayıp süzdükten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerlerine 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin. 200 dereceye ayarlı fırında közleyin. Közlediğiniz biberleri fırından alın, …

Devamını oku »

Etli Yeşil Elma Dolması

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Hazırlayan: Müşerref KARTALER -Prodüksiyon: İnci BAK (4-6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet büyük boy soğan 300 gram orta yağlı kıyma 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 7-8 dal maydanoz 7-8 dal dereotu 5 dal nane 1 tatlı kaşığı yenibahar (silme) 1 çay bardağı pirinç 1 adet havuç 1 dal pırasa 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı su Hazırlanışı: …

Devamını oku »
Deneme bonusu