Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kurutulmuş Domatesli Mantar Dolma

Kurutulmuş Domatesli Mantar Dolma

Hazırlayan: İnci BAK – Fotoğraf: Özgür BAKIR

(1 Tepsi İçin)

Malzemeler:

1 kutu kültür mantarı

50-80 gram tulum peyniri (tercihen Erzincan)

3-4 dal dereotu

5-6 dal fesleğen

1 çay kaşığı kimyon

4-5 yaprak kurutulmuş domates

Hazırlanışı:

Kültür mantarlarının sap kısımlarını çıkartın. Nemli bir bezle mantarları zedelemeden silin. Peyniri rendeleyin. Kıyılmış yeşillikleri, küçük küçük doğranmış kurutulmuş domatesi ve kimyonu ilave ederek tatlandırın. Bu karışımı mantarların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 10-12 dakika kadar kızartın. Ilık servis yapın.

#kurutulmuşmantardolma #mantardolma #mantar #dolma #food #yummy #dessert #mantarlıtarifler #yemekzevki #lezzet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir