Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 18)

Tatlı Tarifleri

Yaş Tarhana Çorbası

Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı tereyağı 1-2 diş sarımsak 3 çorba kaşığı yaş tarhana Su Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip salçayı ve kıyılmış sarımsakları kavurun. 1 litre suyu ekleyip birkaç taşım kaynatın. Ayrı bir kasede yaş tarhanayı 1 bardak ılık suda inceltin ve kaynamakta olan suya azar azar ekleyin. Ateşi kısıp sürekli karıştırarak …

Devamını oku »

Ev Yapımı Muzlu Ve Kakaolu Sandviç

Fotoğraf: Hande GÖKSAN -Yapım: İnci BAK Malzemeler: 1 avokado, olgun 1 muz, olgun ve yumuşak 1 yemek kaşığı fındık tozu 2 yemek kaşığı kakao 2 tatlı kaşığı bal 5-6 küçük dilim taze ekmek Yanına: Patates salatası Hazırlanışı: Avokadolu ortadan ikiye kesip, kabuğunu soyun, çekirdeğini çıkartın. Muzu küçük parçalara bölün. Avokadoyu, muzları, fındık tozunu ve kakaoyu mutfak robotunda iyice karıştırın. Tadını …

Devamını oku »

Pizza Astrid

Yapım: Şef Doğan Gümüştaş / Astrid Hotel Bodrum Fotoğraf: Ümit Başer Alkaç – @ubaphoto 1 Kişilik Malzemeler: 150 gram un 90 gram su 4,5 gram zeytinyağı 1 gram tuz 1 gram yaş maya 50 gram ricotta 180 gram mozzarella 50 gram kuşkonmaz 100 gram kırmızı soğan 10 gram fesleğen Hazırlanışı: İlk olarak un ve tuzu elinizle harmanlayın. Sonrasında başka bir …

Devamını oku »

Morn Shine

Malzemeler: • 1 dilim ekşi mayalı ekmek • 1 adet avakado Holandez İçin: • 2 yemek kaşıı elma sirkesi • 2 yemek kaşıı su • 1 tatlı kaşıı tane beyaz biber • 3 yumurta sarısı • 150 gram tereyaı • Yarım limonun suyu • Tuz, karabiber Poşe Yumurta İçin: • 2 adet taze yumurta • 1 çay kaşıı tuz • …

Devamını oku »

Revani

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: 5 adet yumurta 250 gram irmik 200 gram margarin 500 gram toz şeker 500 ml su 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet portakalın suyu Üzeri İçin: Hindistancevizi, Antepfıstığı içi, fındık içi Hazırlanışı: Şekeri ve suyu tencereye aktarın. 10 dakika kaynatın. …

Devamını oku »

Revani

Fotoğraf: Hande Göksan- Yapım: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 5 adet yumurta 250 gram irmik 200 gram margarin 500 gram toz şeker 500 ml su 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet portakalın suyu Üzeri İçin: Hindistancevizi, Antepfıstığı içi, fındık içi Hazırlanışı: Şekeri ve suyu tencereye aktarın. 10 dakika kaynatın. Limon …

Devamını oku »

Terbiyeli Nohutlu Tavuk

(4 Kişilik) Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 500 gram tavuk eti (tercihen incik eti) 1 su bardağı haşlanmış nohut 5 diş sarımsak 1 avuç taze bezelye 5 dal taze soğan 3-4 dal kıyılmış dereotu Tuz, kimyon Sosu İçin: 1 kase süzme yoğurt 1 …

Devamını oku »

Pizza Fiori Di Zucca E Auci (Kabak çiçeği ve Ançüez)

Yapım / Fotoğraf: Torcello Etiler Malzemeler: 260 gram pizza hamuru 150 gram mozzarella 60 gram sardalya 70 gram kabak çiçeği Pizza Hamuru İçin: Malzemeler: 130 gram un 1 gram tuz 6 gram zeytinyağı 70 ml su 2 gram maya İlk gün; un, bir miktar yeşil proteinli un, maya, su karışımı yaparak yavaş şekilde karıştırın. Hamur haline geldikten sonra özel kaplarda …

Devamını oku »

Patates Püreli Et Sote

4 Kişilik Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı dana eti 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 domates, rendelenmiş 3 orta boy kırmızı soğan 2 havuç, dilimlenmiş 10 mantar 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, kuru kekik 1 su bardağı sıcak et suyu Patates Püresi İçin: 1 kilo patates 1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı 2 …

Devamını oku »

Ayranlı Aş

Prodüksiyon ve Yapım: Ebru OMURCALI Fotoğraf: Ozan KUTSAL (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı yoğurt 4 su bardağı su 1 su bardağı haşlanmış buğday 1 demet taze nane 2 çorba kaşığı sirke 4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Yoğurdu ve suyu iyice çırparak pürüzsüz ayran kıvamına getirin. Haşlanmış buğdayları, doğranmış taze naneyi, sirkeyi ve zeytinyağını da ekleyerek iyice karıştırın. Aklınızda …

Devamını oku »