Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Cevizli Mermer Kek

Cevizli Mermer Kek

Fotoğraf: Hande Göksan

(10-12 dilim için)

Malzemeler:

4 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı su

Yarım su bardağı bitkisel yağ ve zeytinyağı karışımı

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 limonun rendelenmiş kabuğu

3 çorba kaşığı (tepeleme) kakao

1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük ve iki misli kabarana dek çırpın. Sütü, suyu ve yağ karışımını ilave edin. Birkaç dakika daha çırpıp elenmiş unu, rendelenmiş limon kabuğunu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyin. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Karışımı ikiye ayırıp yarısına kakaoyu ekleyin. İyice karıştırıp her iki karışıma ayrı ayrı ceviz içinden ilave edin. Yağlanmış kek kalıbına dönüşümlü olarak her iki karışımdan dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca dilimleyip servis yapın.

#cevizlimermerkek #mermerkek #cevizlikek #kek #cake #food #yummy #dessert

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.