Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı süzme yoğurt 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket krema (200 ml) 4 adet olgun ve yumuşak şeftali Hazırlanışı: Kremayı iki misli kabarana dek çırpın. Süzme yoğurdu ve şekeri ekleyip 5 dakika daha çırpın. Şeftalilerin kabuğunu soyup püre haline gelene dek ezin. Kremalı karışımı iyice çırptıktan …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Karadut Reçeli
Yapım: Sema TEMİZKAN – İnci BAK Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 1 Kavanoz İçin: Malzemeler: 500 gram taze karadut 250 gram toz şeker 1 su bardağı toz şeker Birkaç damla limon suyu Servis önerisi: Pankek veya sade bisküvi Hazırlanışı: Karadutları yıkayıp süzün. Suyu ve şekeri tencereye aktarın. Şeker iyice eridikten sonra 5 dakika kaynatın. Karadutları ekleyin. Önce yüksek …
Devamını oku »Sütlü Domates Çorbası
Hazırlayan ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 1 litre domates suyu 1 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı sıcak süt 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Azar azar sıcak süt ilave ederek beşamel kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın. Domates suyunu ekleyip 5 …
Devamını oku »Kuru Üzümlü Tatlı Poğaça
Üretim ve Prodüksiyon: İnci BAK Fotoğraf: Murat ERDOĞAN (1 Tepsi İçin – 15 adet) Malzemeler: 120 gram bitkisel margarin (veya tereyağı) 1 adet yumurtanın akı 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 çorba kaşığı limon suyu 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 su bardağı kuru üzüm 2 su bardağı un Üzeri İçin: 1 adet …
Devamını oku »Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça
Üretim ve Prodüksiyon: İnci BAK Fotoğraf: Murat ERDOĞAN (2-3 Tepsi İçin) Malzemeler: 250 gram margarin 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ayran 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 paket kabartma tozu Yarım paket karbonat 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 200 gram süzme beyaz peynir 4-4,5 su bardağı un Yarım demet kıyılmış dereotu Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı …
Devamını oku »Maklube
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 6 adet tavuk but veya kemikli et 2 su bardağı pirinç Sıcak et suyu 1 adet büyük boy soğan 3 diş sarımsak 2 adet orta boy patlıcan Kızartmak için sıvı yağ Tuz, karabiber, yenibahar, zerdeçal Hazırlanışı: Pirinci sıcak suda bekletin. Soğanı zar şeklinde doğrayın. Tencereyi iyice ısıtıp soğanı, küçük …
Devamını oku »Aşure
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK 8-10 Porsiyon İçin: Malzemeler: 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı nohut 1 çay bardağı kuru bakla 1 çay bardağı kuru fasulye 1 kahve fincanı pirinç (tercihen kırık pirinç) 500 gram toz şeker Bir tutam tuz 1 portakalın rendelenmiş kabuğu Süslemek İçin: Nar taneleri, doğranmış kuru meyveler, Antep fıstığı içi, file badem, fındık …
Devamını oku »Şebit Yağlaması
Tarif/Yapım: Ayfer Yavi Malzemeler: Hamuru İçin: ½ paket kuru maya 4 çay bardağı süt 2 çay bardağı su Aldığı kadar un Tuz İçi İçin: 500 gram kıyma 2 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet domates 2 adet soğan 3 adet biber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber Tuz Servis İçin: …
Devamını oku »Ispanaklı Soğuk Çorba
(4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram yoğurt Yarım demet ıspanak Yarım su bardağı aşurelik buğday Yarım su bardağı barbunya Yarım demet taze nane 1 çay kaşığı pul biber 6-8 su bardağı soğuk su Tuz Hazırlanışı: Aşurelik buğdayı haşlayın. Ispanağı yıkayıp büyük parçalar halinde doğrayın. Ispanağı haşlanan buğdaya ekleyin. 1-2 dakika birlikte kaynatın. Kaynama bittiğinde suyunu süzüp, karıştırarak soğutun. Barbunyayı haşlayın, süzerek …
Devamını oku »Zeytinyağı Biber Dolması
Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 10-12 adet dolmalık biber 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 orta boy soğan, yemeklik doğranmış 2 orta boy soğan, halka halka doğranmış 2 çay kaşığı toz şeker 1 küçük paket dolmalık fıstık, önceden yağsız olarak tavada kavrulmuş 1 küçük paket kuş …
Devamını oku »