Hurmalı Kuru Fasulye Malzemeler: •1,5 su bardağı kuru fasulye •6-7 adet hurma •1 adet soğan •1 adet büyük boy domates •2-3 adet çarliston biber •1 tatlı kaşığı domates salçası •2 çorba kaşığı sıvı yağ •Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber Hurmalı Kuru Fasulye Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi bir gün öncesinden soğuk su ile ıslatın. Ertesi gün suyunu süzdürün. Derin bir tencerede bol su …
Devamını oku »Tarifler
Buğdaylı ve Nohutlu Yaz Çorbası
Buğdaylı ve Nohutlu Yaz Çorbası için Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış buğday 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 kilo süzme yoğurt 3-4 su bardağı soğuk su Yarım demet nane 1 çorba kaşığı kurutulmuş fesleğen 1-2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Taze çekilmiş tuz 2 adet salatalık (4 Kişiliktir) Hazırlanışı: Yoğurdu ve soğuk suyu karıştırın. Rendelenmiş salatalıkları ve kalan tüm malzemeyi ilave …
Devamını oku »Şeftali ve Kayısılı Tatlı
Şeftali ve Kayısılı Tatlı Malzemeler: 2 adet şeftali 4 adet kayısı 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşı esmer toz şeker 1 adet portakalın suyu 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet karanfil (havanda ezilmiş) Şeftali ve Kayısılı Tatlı Hazırlanışı: Şeftali ve kayısıları yıkayıp süzün. Çekirdeklerini çıkartın. Şeftalileri dörde, kayısıları da ikiye bölün. Geniş bir tavayı ısıtın. Portakal suyunu, tarçını, …
Devamını oku »İmambayıldı
İmambayıldı Malzemeler: • 4 adet kemer patlıcan • 2 adet soğan • 1-2 adet çarliston biber • 2 adet olgun domates • Tuz, taze çekilmiş karabiber • Bir tutam toz şeker • 4-5 adet hurma • Kızartmak için riviera zeytinyağı İmambayıldı Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun. Ortadan ikiye kestikten sonra uç kısımlarında 1-2 cm kalacak şekilde kesin. Tuzlu suyun içine aktarıp 15 …
Devamını oku »Monte Carlo
Monte Carlo için Malzemeler 750 gram badem pralin 500 gram sütlü kuvertür (eritilmiş – 30 derece sıcaklık) 450 gram bitter kuvertür (eritilmiş – 30 derece sıcaklık) 50 gram biskin yağı veya tereyağı (eritilmiş) 1 çay kaşığı silme vanilya 150 gram kavrulmuş badem (kabuklu ve kavrulmuş bütün olarak) 200 gram yeşil fıstık (çok az kavrulmuş) 75 gram portakal şekerlemesi (kıyılmış) Hazırlanışı: Biskin …
Devamını oku »Kabaklı ve Buğdaylı Salata
Kabaklı ve Buğdaylı Salata Malzemeler: 3 adet küçük boy kabak 1 adet avokado 1 su bardağı haşlanmış buğday 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 3-4 dal dereotu Yarım limon Kabaklı ve Buğdaylı Salata Hazırlanışı: Kabakları yıkayın. Kabuğunu soymadan zar şeklinde doğrayın. Tavayı ocağın üzerine alın.Tava ısınınca zeytinyağı ile birlikte kabakları ekleyin. Arada bir karıştırarak 5 dakika boyunca …
Devamını oku »Rokalı ve Ispanaklı Salata
Rokalı ve Ispanaklı Salata Malzemeler: 1 demet roka 3-4 yaprak ıspanak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet büyük boy havuç 2 adet salatalık 1 adet büyük boy pembe domates 1 çay kaşığı kimyon 1 minik kavanoz sızma zeytinyağı 1 minik kavanoz limon suyu Tuz 1 adet dilimlenmiş simit Rokalı ve Ispanaklı Salata Hazırlanışı: Ispanakları ve rokaları yıkayıp süzdükten sonra …
Devamını oku »Közlenmiş Patlıcanlı Makarna
Közlenmiş Patlıcanlı Makarna Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış makarna 2 adet patlıcan 1 adet soğan 2 adet domates 4-5 dal dereotu 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Közlenmiş Patlıcanlı Makarna Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Dilimlerin üzerine tuzu serpin. 200 dereceye ayarlı fırında patlıcanları közleyin. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtıp ay şeklinde doğranıp tuzla …
Devamını oku »Vişneli Kek Tarifi
Vişneli Kek Malzemeler: 5 adet yumurta 2 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su 2 çorba kaşığı kakao (tepeleme) 1 paket bitter çikolata 2 su bardağı un 1,5 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 çorba kaşığı limon suyu 1 paket vanilya Yarım kavanoz taze vişne konservesi (2 avuç kadar) Vişneli Kek Hazırlanışı: Çikolatayı …
Devamını oku »Taze Vişne Konservesi
Taze Vişne Konservesi Malzemeler: (3 Kavanoz İçin (500’er ml’lik) 1 kilo taze vişne 3 litre su 3 su bardağı toz şeker Sterilize edilmiş kavanozlar Taze Vişne Konservesi Hazırlanışı: Vişnelerin saplarını ayıklayın, çekirdeklerini çekirdek çıkartıcısı ile vişneleri zedelemeden çıkartın. Derin bir tencereye su ve şekeri aktarın. Orta ateşte 15 dakika kaynatın. Kavanozları da sterilize edin. Kavanozların içine temizlemiş olduğunuz vişneleri, …
Devamını oku »