Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 202)

Tarifler

Elmalı Strudel

  Elmalı Strudel Malzemeler: Hamur İçin: > 170 gram un > 25 gram tereyağı (oda ısısında) > 1 çay kaşığı tuz > 90 ml. soğuk su > 30 ml. yumurta İçi İçin: > Yarım kilo elma > 40 gram toz şeker > 80 gram tereyağı > 80 gram kuru üzüm > 80 gram fındık + ceviz > 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Vişneli Mus

  Vişneli Mus Malzemeler: > 3 pat pandispanya Mus için: > 5 adet yaprak jelatin > 250 ml. vişne suyu > 70 gram yumurta beyazı > 170 gram çırpılmış kremşanti > 120 gram toz şeker   Vişneli Mus Hazırlanışı: Yumurta beyazı ve şekeri çırpın. Yumuşatılmış jelatinleri eritin ve vişne suyuna ekleyin. Çırpılan yumurtaya önce meyve suyunu sonra kremşantiyi ekleyin. Çemberin …

Devamını oku »

Şeftalili Tart

  Şeftalili Tart Malzemeler: > 250 gram un > 70 gram toz fındık > 130 gram pudra şekeri > 150 gram margarin > 1 adet yumurta > Vanilya İç Harcı İçin: > 4 adet kabukları soyulmuş şeftali > Toz şeker Üst Harcı İçin: > 170 gram toz fındık > 35 gram pudra şekeri > 80 gram tereyağı > 2 adet …

Devamını oku »

Yeşil Mercimekli Kuskus Salatası

  Yeşil Mercimekli Kuskus Salatası Malzemeler: > 1 su bardağı yeşil mercimek > 1 su bardağı kuskus > 4 – 5 dal maydanoz > 4-5 dal dereotu > 4-5 dal taze soğan > 6 adet kurutulmuş domates > Haşlanmış mısır > Zeytinyağı > Tuz > Karabiber   Yeşil Mercimekli Kuskus Salatası Hazırlanışı: Bir gece önceden ıslatılmış yeşil mercimeği haşlayın. Başka …

Devamını oku »

Domates Sufle

Domates Sufle Malzemeler: > 4 adet iri domates > 2 çorba kaşığı tereyağı > 1 kase konserve mantar > 1-2 kaşık un > 2-3 dal taze yeşil soğan > 2 adet yumurta > 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi > 2-3 çorba kaşığı krema > 2 diş sarımsak > Tuz > Karabiber   Domates Sufle Hazırlanışı: Domateslerin üstünü bıçak yardımıyla …

Devamını oku »

Afyon Usulü Tarhana Çorbası

  Afyon Usulü Tarhana Çorbası Malzemeler: > 1 kahve fincanı Afyon tarhanası > 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 adet domates > 1 tatlı kaşığı domates salçası > 1 çay kaşığı biber salçası > 4 su bardağı su (Et veya tavuk suyu da olabilir) Üzeri İçin: > 3-4 dal maydanoz > 1 kahve fincanı tulum peyniri   Afyon Usulü Tarhana Çorbası Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Boğaz İncisi

  Boğaz İncisi Malzemeler: > 40 gram un > 2 adet yumurta > 10 adet haşlanmış kestane > 1 çay bardağı şeker > 1 paket vanilya > 1 paket kabartma tozu > 1 su bardağı tereyağı > 120 gram fildişi kuvertür Çikolata Boğaz İncisi Hazırlanışı: Benmari usulü (Tencereyi yarısına kadar suyla doldurun. Tencerenin içine daha küçük bir kap koyun. Kabın …

Devamını oku »

Mantar Soslu Cazlak Kebabı

  Mantar Soslu Cazlak Kebabı Malzemeler: > 200 gramlık 4 adet bonfile > 3 dal taze kekik > 3 dal taze biberiye (rosemary) > 1 su bardağı ay çiçek yağı > Tuz, tane karabiber > 2 çorba kaşığı toz Demi – Glace sos > 3 bardak su > 12 adet orta boy sarıkız mantarı > 6 adet orta boy porçini …

Devamını oku »

Nohut Köftesi

  Nohut Köftesi Malzemeler: > 4 su bardağı nohut > 1 su bardağı köftelik bulgur > 1’er tutam maydanoz ve dereotu > 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar > 2 adet yumurta > Tuz, beyaz toz biber, karabiber, kimyon > 4 su bardağı ay çiçek yağı Peynir Sos İçin: > 150 gram keçi peyniri > 1 su bardağı krema > 2 …

Devamını oku »

Kıymalı Pazı Sarma

  Kıymalı Pazı Sarma Malzemeler: > 1 bağ taze pazı > 2 adet kuru soğan > 1 su bardağı pirinç > 200 gram kıyma > 3 adet domates > 1 tutam maydanoz > 1 tutam dereotu > Tuz, karabiber, kuru nane > 1 su bardağı ay çiçek yağı > 1 kâse yoğurt > 2 diş sarımsak > 2 litre su …

Devamını oku »
Deneme bonusu