Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 2 adet ayva 400 gram şeker Karanfil Gıda boyası 1 adet yeşil elma (4 Kişilik) Hazırlanışı Ayvaları yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. İçini oyduğunuz ayvaları limonlu suya atıp bekletin. Ayrı bir tavada rendelediğiniz yeşil elmayı 1 çorba kaşığı şekerle soteleyin. Limonlu suyun içinden çıkardığınız ayvaların içine elma rendelerini paylaştırın. Ayvaları tencereye alıp, tencereye …
Devamını oku »Tarifler
Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Enginar İçin Malzemeler: 4 adet enginar 2 adet orta boy havuç 2 adet orta boy patates Yarım su bardağı bezelye 10 adet arpacık soğan 1 adet limon 1 adet portakal 1 çay bardağı zeytinyağı Dereotu (4 Kişilik) Hazırlanışı Küp küp doğradığınız havuçları arpacık soğanla birlikte kavurun. Havuçlar kavrulduktan sonra enginarları, içine atıp portakal ve limonu sıktıktan sonra üzerlerini geçecek …
Devamını oku »Yaz Pudingi
Yaz Pudingi Malzemeler: Kek İçin: 3 adet yumurta 220 gram toz şeker 125 ml. süt 125 ml. sıvı yağ 225 gram un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Sos İçin: 150 gram böğürtlen 300 ml. su 200 gram şeker Süsleme İçin: Frambuaz Çilek Kremşant Yaz Pudingi Hazırlanışı: Kek için; Yumurtaları şekerle çırpın. içine süt ve sıvı yağı ilave edin …
Devamını oku »Kırmızı Fasulyeli Pazı Diblesi
Kırmızı Fasulyeli Pazı Diblesi Malzemeler: 150 gram kırmızı fasulye (konserve) 2 bağ taze yapraklı pazı 3 adet orta boy kuru soğan 2 su bardağı mısır dövmesi yada pirinç 1 adet limon 2-3 diş sarımsak 2 adet orta boy domatesin suyu 3 adet kapya biber Tuz, karabiber 50 ml. sıvı yağ 25 ml. zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker Kırmızı Fasulyeli …
Devamını oku »Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba
Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba Malzemeler: 200 gram az yağlı dana kıyma 500 gram yeşil domates 250 gram taze bakla 250 gram taze soğanın yeşillikleri 10 adet ekşi yeşil erik Yarım demet dereotu 2 adet orta boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1çay bardağı pilavlık bulgur Tuz, karabiber 3-4 dal maydanoz Köy Ekmeğinde Ekşili …
Devamını oku »Proşki
Proşki Malzemeler : 200 gram az yağlı dana kıyma 2-3 adet çarliston biber 1 adet kapya biber 2 çorba kaşığı konserve mısır 1 tatlı kaşığı domates salça 2 diş sarımsak tuz-karabiber 1 adet el açması yufka Kaplamak İçin: 1 adet bütün yumurta 2 çorba kaşığı beyaz un Panko yada galeta unu Kızartmak İçin: Sıvı yağ Proşki Hazırlanışı: Börek için; iç …
Devamını oku »Tabaka
Tabaka Malzemeler : 1 adet 1 kiloluk bütün tavuk 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber Tabaka Hazırlanışı : Salça, zeytinyağı, karabiber, tuz ve kırmızı pul biberi karıştırın. Karışımı ortadan boylamasına ikiye kestiğiniz tavukla marine edin. 2 parça tavuğu ızgarada veya döküm tavada üzerine ağırlık koyarak kısık ateşte uzun süreli pişirin…
Devamını oku »Tavuk Külbastı
Tavuk Külbastı Malzemeler: 4 adet piliç göğüs eti 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı kuru kekik 1 kahve fincanı yoğurt Tuz, karabiber 1 kahve fincanı ay çiçek yağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber Servis İçin: Közlenmiş biber, domates, lavaş ekmeği, pirinç pilavı ve kaşık salatas Tavuk Külbastı Hazırlanışı: Piliç göğüs etini enine ikiye kesin. Salçayı, yoğurdu, …
Devamını oku »Kıtır Ördek
Kıtır Ördek Malzemeler: 1.5 kiloluk bütün ördek 1 adet soğan 100 gram havuç 3 diş sarımsak 10 adet tane karabiber 2 adet defne yaprağı 100 gram sıvı yağ Tuz Su Kıtır Ördek Hazırlanışı: Sıvı yağı kızdırdığınız bir tavada ördeği arkalı önlü pişmeye bırakın. iri kıydığınız soğanları ekleyin. Sarımsak ve havuçları da ekleyip kızartmaya devam edin. Bir süre sonra su, defne …
Devamını oku »Süt Karameli Dolgulu Bisküviler
Süt Karameli Dolgulu Bisküviler İçin Malzemeler: Hamuru için: 250 gram tereyağı 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 3,5 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay kaşığı toz tarçın 1 çay kaşığı toz zencefil Yarım çay kaşığı toz karanfil Açmak için nişasta (1 küçük kase) Üzeri için: 1 çorba kaşığı pudra şekeri Süt karameli …
Devamını oku »