Limon Çanağında Pelte İçin Malzemeler: 2 adet limonun suyu 1 adet limon rendesi 1 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 3 yemek kaşığı dolusu nişasta Hazırlanışı: Limon suyunu, su ve şekeri kaynatın. Nişastayı çok az soğuk su ile açın ve kaynadıktan sonra nişastalı suyu limon sulu karışımla ince bir şekilde ekleyip koyulaştırın. Tahta kaşık ile karıştın ve soğutun. …
Devamını oku »Tarifler
Tam Buğday Unlu Lavaş
Tam Buğday Unlu Lavaş İçin Malzemeler Hamuru İçin: 2,5 su bardağı tam buğday unu (300 gram) 1 paket Yuva Instant Kuru Maya (11 g) veya 1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya 1 su bardağı + 1 çay bardağı çavdar unu (187,5 gram) 2 yemek kaşığı yulaf kepeği (12,5 gram) 2 çay kaşığı tuz (7,5 gram) (isteğe bağlı) 1,5 su …
Devamını oku »Bulgur Tablaması
Bulgur Tablaması İçin Malzemeler: • 2 su bardağı orta bulgur (ara bulgur) • 1 adet küçük boy soğan • 1 çorba kaşığı domates biber salçası karışımı • 250 gram orta yağlı kıyma • 2 yemek kaşığı un • 1 adet yumurta • Tuz • 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon Üzeri için: • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 yemek kaşığı …
Devamını oku »Sebzeli Ekşili Köfte
Sebzeli Ekşili Köfte İçin Malzemeler 500 gram yağsız dana kıyması 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 demet maydanoz 5 dilim dost ekmeği 1 adet yumurta 2 adet kabak 2 adet havuç 5 adet çarliston biber 2 adet patates 400 gram yoğurt 2 adet limon 3 çorba kaşığı un Tuz, karabiber, pul biber (4 Kişilik) Sebzeli Ekşili Köfte Hazırlanışı …
Devamını oku »Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı
Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı İçin Malzemeler: 500 gram yoğurt 2 su bardağı su Yarım demet dereotu 3 dal taze reyhan 1,5 çay bardağı haşlanmış buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı haspir otu 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu (4-6 Kişilik) Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı Hazırlanışı: Yoğurda suyu ilave edip iyice çırpın. …
Devamını oku »Tiramisu
Tiramisu İçin Gerekli Malzemeler 365 gram yumurta sarısı 365 gram şeker 4 dilim mascarpone peyniri 150 gram Türk kahvesi 300 ml. su 1 paket kedidili bisküvi 150 gram çikolata rendesi (4 Kişilik) Tiramisu Hazırlanışı Yumurta sarıları ile şekeri mikserde çırpın. Krema kıvamına gelen karışıma mascarpone peynirlerini ekleyip iyice karıştırın. Türk kahvesini 300 ml. su ile kaynatın. Kedidili bisküvileri kahve aromalı …
Devamını oku »Kuzu Kulaklı Kısır
Kuzu Kulaklı Kısır İçin Malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur 1,5 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı kuru reyhan 4 çorba kaşığı nar ekşisi 1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 demet kuzu kulağı 10 dal frenk soğanı Yarım demet nane Birkaç yaprak marul Kuzu Kulaklı Kısır Hazırlanışı: Geniş bir …
Devamını oku »Süzme Yoğurtlu Havuç
Süzme Yoğurtlu Havuç İçin Malzemeler: 3-4 adet büyük boy havuç 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 adet büyük boy patates 1 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi 200 gram süzme yoğurt 3 diş sarımsak Tuz (4 Kişilik) Süzme Yoğurtlu Havuç Hazırlanışı: Patatesi yıkayıp kabuğuyla birlikte haşlayın. Daha sonra kabuğunu soyup irice rendeleyin. Havuçların kabuğunu soyup irice rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp rendelenmiş havucu, …
Devamını oku »Mücver
Mücver İçin Malzemeler: 2 adet kabak 2 adet yumurta 1 çay bardağı galeta unu 3-4 dal taze soğan Yarım demet maydanoz 1 adet patates Tuz, karabiber, pul biber Kızartmak için sıvı yağ 1 kase süzme yoğurt 3 çorba kaşığı tatlı lor peyniri (4 Kişilik) Mücver Hazırlanışı: Patatesi haşlayıp kabuğunu soyduktan sonra irice rendeleyin. Kabağı yıkayıp kabuğunu soymadan aynı şekilde irice rendeleyin. Yumurtaları, …
Devamını oku »Soğanlı Mahlepli Çörek
Soğanlı Mahlepli Çörek İçin Malzemeler: 1 adet yumurta 1,5 çay bardağı sıvı yağ 1 adet orta boy soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Ay çekirdeği içi (1 Tepsi İçin) Soğanlı Mahlepli Çörek Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Sıvı yağı, tuzu, mahlebi ve …
Devamını oku »