Kue Lumpur Pankek Malzemeler: 75 gram margarin 250 ml. Hindistancevizi sütü 500 ml. süt 175 gram un 125 gram şeker 1 paket toz vanilya Yarım çay kaşığı tuz 4 adet yumurta Kuru üzüm Kue Lumpur Pankek Hazırlanışı: Margarini, Hindistancevizi sütünü ve şekeri tencereye alın. Sürekli karıştırarak sütü birkaç taşım kaynatın. Ocaktan alın. Tuzu ve vanilyayı ekleyin. İyice çırpın. Unu ekleyip pürüzsüz …
Devamını oku »Tarifler
Yoğurtlu Taze Fasulye Salatası
Yoğurtlu Taze Fasulye Salatası Malzemeler: 1 kilo taze fasulye 2 adet rendelenmiş salatalık 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 büyük kase süzme yoğurt 2 çorba kaşığı mayonez Yarım demet ince kıyılmış dereotu 4-5 adet etimek Tuz Üzeri İçin: Kırmızı biber, kıyılmış maydanoz Yoğurtlu Taze Fasulye Salatası Hazırlanışı: Taze fasulyeleri yıkayıp kuruladıktan sonra küçük küçük doğrayın. Geniş bir tavada yağı ısıtın. Fasulyeleri …
Devamını oku »Közlenmiş Patlıcanlı Pilav
Közlenmiş Patlıcanlı Pilav Malzemeler: 2 adet patlıcan 2 su bardağı süt 1 çay kaşığı kimyon 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı soğuk tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı) 3 su bardağı sıcak su 3 dal taze soğan Tuz, taze çekilmiş karabiber Közlenmiş Patlıcanlı Pilav Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup yarım …
Devamını oku »Vişneli Cheesecake
Vişneli Cheesecake İçin Malzemeler: Bisküvili Karışım İçin: 2 paket pötibör bisküvi 1 paket burçak bisküvi 1 adet acıbadem bisküvi 1 çorba kaşığı kakao 50 gram tereyağı 1 kahve fincanı vişne suyu 1 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz içi Peynirli Karışım İçin: 3 adet büyük boy yumurta 5 çorba kaşığı toz şeker 2 paket labne peyniri 100 gram tatlı lor peyniri …
Devamını oku »Yabanmersinli Kek
Yabanmersinli Kek İçin Malzemeler: 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı su 200 gram labne peyniri, çırpılmış 1 kase yaban mersini 50 gram tereyağı, oda ısısında yumuşamış 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı pirinç unu 1 su bardağı un 3 çorba kaşığı kakao Yabanmersinli Kek Hazırlanışı: Yumurtaları şekerle birlikte iyice …
Devamını oku »Portakal Pelteli Cheesecake
Portakal Pelteli Cheesecake İçin Malzemeler: Pelte İçin: 2 su bardağı portakal suyu 3 su bardağı su 1 kahve fincanı nişasta 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya Peynirli Karışım İçin: 200 gram labne peyniri 100 gram krema 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı badem içi 2 adet büyük boy acıbadem kurabiyesi Portakallı Bisküvi İçin: 175 gram un, …
Devamını oku »Çikolatalı Cheesecake
Çikolatalı Cheesecake İçin Malzemeler: Tabanı İçin: 1 paket burçak bisküvi 1 paket pötibör bisküvi 50 gram tereyağı 2 çorba kaşığı portakal suyu Peynirli Karışım İçin: 1 çay bardağı toz şeker 3 adet yumurta 400 gram tatlı lor (tercihen tuzsuz ve günlük) 100 gr labne peyniri (suyu iyice süzülmüş) 50 gram krem peynir (çok tuzlu olmasın) 1 çorba kaşığı nişasta 2 …
Devamını oku »Orman Meyveli ve Soslu Cheesecake
Orman Meyveli ve Soslu Cheesecake İçin Malzemeler: 400 gram mascorpone peyniri 200 gram labne peyniri (tercihen tuzsuz ve suyu iyice süzülmüş) 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 3 paket kepekli bisküvi 100 gram tereyağı 200 ml. süt kreması 1 adet yumurta 2 adet yumurta akı Üzeri İçin: 1 küçük kase çilek 1 çay bardağı su 1 …
Devamını oku »Kuşkonmaz Çorbası
Kuşkonmaz Çorbası İçin Malzemeler: 1 demet kuşkonmaz 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 4 su bardağı et suyu 200 ml. krema 1 tatlı kaşığı tuz Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Kuşkonmazların dış kısmını bir soyucu yardımıyla soyun. Halka şeklinde doğradığınız kuşkonmazları, tereyağı ekledi- ğiniz tencereye alın. Üzerine 1 çorba kaşığı un ekleyip kavurmaya devam edin.Kavrulan unun kokusu çıkmaya başlayınca, …
Devamını oku »Biberli ve Kaşarlı Tortilla Cipsler
Biberli ve Kaşarlı Tortilla Cipsler İçin Malzemeler: 1 adet tortilla ekmeği 1 küçük kase doğranmış renkli biber 50 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri Hazırlanışı: Tortilla ekmeğini tezgahın üzerine yayın. Kalp şeklinde bir kalıp yardımı ile hamurdan birkaç adet kalp hamurlar çıkartın. Hamurları önceden ısıtılmış 240 dereceye ayarlı fırının ızgara telinden ikiye katlanıp kızardığında sabit duracak şekilde sarkıtın. Kızarınca fırından alın. …
Devamını oku »