Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 148)

Tarifler

Kuzu Kulaklı Kısır

Kuzu Kulaklı Kısır İçin Malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur 1,5 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı kuru reyhan 4 çorba kaşığı nar ekşisi 1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 demet kuzu kulağı 10 dal frenk soğanı Yarım demet nane Birkaç yaprak marul Kuzu Kulaklı Kısır Hazırlanışı: Geniş bir …

Devamını oku »

Süzme Yoğurtlu Havuç

Süzme Yoğurtlu Havuç İçin Malzemeler: 3-4 adet büyük boy havuç 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 adet büyük boy patates 1 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi 200 gram süzme yoğurt 3 diş sarımsak Tuz (4 Kişilik) Süzme Yoğurtlu Havuç Hazırlanışı: Patatesi yıkayıp kabuğuyla birlikte haşlayın. Daha sonra kabuğunu soyup irice rendeleyin. Havuçların kabuğunu soyup irice rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp rendelenmiş havucu, …

Devamını oku »

Mücver        

Mücver İçin Malzemeler: 2 adet kabak 2 adet yumurta 1 çay bardağı galeta unu 3-4 dal taze soğan Yarım demet maydanoz 1 adet patates Tuz, karabiber, pul biber Kızartmak için sıvı yağ 1 kase süzme yoğurt 3 çorba kaşığı tatlı lor peyniri (4 Kişilik) Mücver Hazırlanışı: Patatesi haşlayıp kabuğunu soyduktan sonra irice rendeleyin. Kabağı yıkayıp kabuğunu soymadan aynı şekilde irice rendeleyin. Yumurtaları, …

Devamını oku »

Soğanlı Mahlepli Çörek         

Soğanlı Mahlepli Çörek İçin Malzemeler: 1 adet yumurta 1,5 çay bardağı sıvı yağ 1 adet orta boy soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Ay çekirdeği içi (1 Tepsi İçin) Soğanlı Mahlepli Çörek Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Sıvı yağı, tuzu, mahlebi ve …

Devamını oku »

Yaz Sütlacı

Yaz Sütlacı İçin Malzemeler: Yarım kahve fincanı pirinç 1 tutam tuz 3 su bardağı su (pirinci kaynatmak için) 1,5 su bardağı toz şeker 1,5 litre su (şerbeti için) 1 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik) 1 çorba kaşığı kurutulmuş minik gül yaprakları (yemeklik) 3 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çay bardağı su (nişastayı inceltmek için) 1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz …

Devamını oku »

İzmir Köfte

  Malzemeler: 4-5 patates Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 adet domates 4-5 adet sivri biber 1 su bardağı kaynar su 1 tatlı kaşığı domates salçası Köfte İçin; 500 gr. kıyma 2 yemek kaşığı galeta unu ya da 2 dilim bayat ekmek içi 4 diş sarımsak (dövülmüş) 1 adet soğan (rendelenmiş) 4-5 dal …

Devamını oku »

Mozarellalı ve Fesleğenli Fırın Makarna 

Mozarellalı ve Fesleğenli Fırın Makarna  İçin Malzemeler: 1 paket makarna (tercihen fırın makarna) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 250 gram mozarella peyniri 100 gram eritilmiş tereyağı 1 çay bardağı krema 500 gram beyaz peynir 4 adet yumurta 1 adet kırmızı acı biber 150 gram kaşar peyniri Yarım su bardağı kurutulmuş reyhan Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber (4 Kişilik) Mozarellalı ve Fesleğenli …

Devamını oku »

Et şiş

Et şiş İçin Malzemeler: 2 kilo dana antrkot 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay bardağı süt 2 adet soğan Tuz, 1 çay kaşığı salça (4 Kişilik) Et şiş Hazırlanışı:                                       Eti kuşbaşı doğrayın. Çukur bir kaba aktarıp 3-4 saat kadar sadece zeytinyağının içinde dinlendirin. Daha sonra rendelenmiş soğanı suyunu, sütü ve 1 çay kaşığı salçayı bir kasede iyice çırpın. Bu …

Devamını oku »

Türlü 

Türlü  İçin Malzemeler:                                      300 gram dana veya kuşbaşı et 2 adet orta boy havuç 200 gram taze fasulye 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy kabak 150 gram bamya 3 adet dolmalık yeşil biber 2 adet orta boy soğan 4 …

Devamını oku »

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı İçin Malzemeler:                                                 4 adet orta boy ayva 1,5 su bardağı toz şeker 4 adet karanfil 1 adet limonun suyu Üzeri için: Rendelenmiş elma Kaymak (4 Kişilik) Hazırlanışı:                                         Ayvaların kabuğunu soyup ikiye bölün. Çekirdeklerini …

Devamını oku »
Deneme bonusu