Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 136)

Tarifler

Maklube

Maklube Maklube için Malzemeler: 500 gram kuşbaşı et 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy soğan 1 dal taze kekik 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı tuz Yarım limonun suyu 1 kahve fincanı yeşil mercimek 4 adet patlıcan Kızartmak için sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için) Birer çay kaşığı kimyon, kekik, kırmızı pul biber, toz biber …

Devamını oku »

Pastacılar, Ustam’la hünerlerini yarıştıracak

  Türkiye’nin en büyük yağ üreticilerinden  Marsa’nın  pastacılık sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak üzere faaliyet gösteren markası  Ustam tarafından bu yıl 4.sü  gerçekleştirilecek  olan  ” Ustam Pastacılık Yarışması” için geri sayım başladı. 24 Kasım’da İstanbul Hilton Bomonti Hotel’inde düzenlenecek yarışmada pastacılar, Ustam’ın 30. yılına özel kutlama pastaları için hünerlerini konuşturacak.   “Ustaların Ustası’’ olmak için yarışacak katılımcılar;  Aydan Üstkanat, Ayhan Sicimoğlu,  Deniz …

Devamını oku »

Karadut Şerbeti

Karadut Şerbeti Karadut Şerbeti için Malzemeler: 500 gram taze karadut 1.5 lt su 1 su bardağı toz şeker Yarım limon 1 adet yıldız anason (veya çubuk tarçın) Karadut Şerbeti Hazırlanışı: Dutları zedelemeden yıkayıp süzün. Daha sonra tencereye aktarın. Üzerine suyu, çubuk tarçını veya yıldız anasonu ekleyin. Orta ateşte 20 dakika kaynattıktan sonra şekerini ilave edin. Şeker eridikten sonra birkaç kaşık bardağa alıp tadına bakın ve …

Devamını oku »

Kızılcık Şerbeti

Kızılcık Şerbeti Kızılcık Şerbeti için Malzemeler: 500 gram kızılcık 2 litre su 2 su bardağı toz şeker 2-3 adet karanfil Kızılcık Şerbeti Hazırlanışı: Kızılcıkları, varsa küçük yeşil saplarından ayırın ve temizleyin. 2 litre suyu tencereye dökün. Kızılcıkları ve şekeri ekleyin. Orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Arada bir karıştırın. Kaynayıp rengi koyulaşmaya başlayınca tane karanfilleri içine atın. Ateşi kısın. Yarım saat …

Devamını oku »

Kokulu Siyah Üzüm Şerbeti

Kokulu Siyah Üzüm Şerbeti Kokulu Siyah Üzüm Şerbeti için Malzemeler: 1 büyük salkım üzüm (400-500 gram) 1.5 litre su 1 su bardağı toz şeker Yarım limon Birkaç yaprak taze nane Kokulu Siyah Üzüm Şerbeti Hazırlanışı: İlk olarak üzümleri dalından ayırıp yıkayın. Daha sonra tencereye alıp suyunu ekleyin. Şekerini de ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve limonu posasıyla birlikte içersine bırakın. Üzüm iyice rengini …

Devamını oku »

Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti Reyhan Şerbeti için Malzemeler: 1 demet taze reyhan 1 litre su 6-7 çorba kaşığı toz şeker 1 adet yıldız anason (veya çubuk tarçın) Reyhan Şerbeti Hazırlanışı: Reyhanın yapraklarını dallarından ayırın. Daha sonrayaprakları (iri yapraklı tercih ediyoruz) yıkayıp iyice süzün. Reyhan yapraklarını 1 litre kaynar su dolacak büyüklükte kavanozun veya kapaklı bir sürahinin içine aktarın. Suyu kaynatın. Su kaynayınca şekeri ve anason tanesini …

Devamını oku »

Mandalinalı Pasta

Mandalinalı Pasta Mandalinalı Pasta için Malzemeler: 6 adet yumurta 250 gram toz şeker 250 gram elenmiş un 2 paket hamur kabartma tozu 2 paket vanilya 3 – 4 adet mandalina (tercihen tatlı) 1 avuç file badem İç Malzemesi İçin: 2 paket toz kremşanti 1 çay bardağı mandalina suyu 400 gram labne peyniri Mandalinalı Pasta Hazırlanışı: İç malzemesi için; Tüm malzemeyi …

Devamını oku »

Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?

Mandalina Reçeli Mandalina Reçeli için Malzemeler: 1 kilo mandalina 750 gram toz şeker 1 çay bardağı mandalina suyu 4 – 5 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın 2-3 adet limon tuzu 1 çay kaşığı tereyağı   Mandalina Reçeli Hazırlanışı: Mandalina reçeli için öncelikler mandalinaların kabuklarını soyduktan sonra enine ikiye kesin. Tencereye alıp üzerine şekerini serpin, 1 su bardağı mandalina suyunu dökün. Bu şekilde bir gün boyunca oda ısısında bekletin. Bekletme süreci …

Devamını oku »

Etli Bulgur Pilavı

Etli Bulgur Pilavı Etli Bulgur Pilavı için Malzemeler: Kuşbaşı Etli Karışım İçin: 300 gram kuşbaşı et 1 adet mandalinanın suyu 1 çay kaşığı kimyon Tuz 1 çorba kaşığı tereyağı Pilav İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 3 adet sivri biber 1 adet büyük boy domates 1 tatlı kaşığı acı biber salçası …

Devamını oku »

Mandalinalı Puding

Mandalinalı Puding Mandalinalı Puding için Malzemeler: 4 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin 1 kutu krema (200 ml) 1 su bardağı mandalina püresi 1 paket kakaolu petibör bisküvi Mandalinalı Puding Hazırlanışı: Mandalina püresi …

Devamını oku »
Deneme bonusu