Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 133)

Tarifler

Erikli Tart

Erikli Tart Erikli Tart için Malzemeler: 10 adet erik 2 yemek kaşığı şeker Tarçın Tart Hamuru İçin: 300 gram un 125 gram tereyağı 125 gram pudraşekeri 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Erikli Tart Hazırlanışı: Eriklerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra büyüklüğüne göre ikiye yada dörde bölün. Bir tencereye alıp, üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ve bir fiske tarçın serpin. Kısık ateşte erikler yumuşayana …

Devamını oku »

Ispanaklı Katmer

Ispanaklı Katmer Ispanaklı Katmer için Malzemeler: 4-5 adet yufka Yarım kilo ıspanak 100 gram lor peyniri 1 adet soğan Karabiber Tuz Sıvı yağ Tereyağı Ispanaklı Katmer Hazırlanışı: Ispanağı yıkayıp kıyarcasına doğrayın. Bir tavaya sıvı yağ koyup yemeklik doğranmış soğanı, ıspanağı soteleyin. Tuz, karabiber katın. Lor peyniri ilave edip ıspanaklı içi soğutun. 1 adet yufkayı tezgaha açın. 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Fırça ile yufkayı yağlayın. Ispanaklı …

Devamını oku »

Ev Yapımı Tarhana Cipsi

Ev Yapımı Tarhana Cipsi Ev Yapımı Tarhana Cipsi için Malzemeler: Tarhana Malzemeleri: 350 gram taze kırmızı biber 350 gram yeşil biber 1 kilo kuru soğan 1 kilo domates 1 sap taze nane Yarım kilo süzme yoğurt Aldığı kadar un Tarhana Cipsi İçin: Yaş tarhana Kimyon Kekik Kırmızı pul biber Limon suyu Zeytinyağı Tuz Sıvı yağ (kızartmak için) Ev Yapımı Tarhana Cipsi Hazırlanışı: Tarhana …

Devamını oku »

Yeşil Zeytin Piyazı

Yeşil Zeytin Piyazı Yeşil Zeytin Piyazı için Malzemeler: 1 kase yeşil zeytin 5-6 adet çeri domates 1 kase haşlanmış mısır 1 küçük kase haşlanmış kuru fasulye 100 gram iri çekilmiş ceviz Yarım demet taze nane Yarım demet dereotu Yarım demet maydanoz Nar ekşisi Zeytinyağı Tuz Yeşil Zeytin Piyazı Hazırlanışı: Çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri 4 parçaya, çeri domatesleri ikiye kesin. Bir büyük kase dolusu …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Köy Kabağı

Zeytinyağlı Köy Kabağı Zeytinyağlı Köy Kabağı için Malzemeler: Yarım kilo köy kabağı 1 adet kapya biber 2 adet domates 2 – 3 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz Yarım demet dereotu Zeytinyağlı Köy Kabağı Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp boylamasına 3 yada 4 parçaya kesin. İnce doğranmış sarımsakları ve küçük doğranmış kapya biberi zeytinyağında soteleyin. Küp doğranmış domatesleri de katarak sotelemeye devam edin. Kabakları ilave …

Devamını oku »

Biber Boranisi

Biber Boranisi Biber Boranisi için Malzemeler: 2 adet kırmızı kapya biber 4 adet yeşil biber 1 adet kuru soğan 2 adet domates 1 kahve fincanı pirinç Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz 2-3 dal maydanoz Biber Boranisi Hazırlanışı: Soğanları yemeklik doğrayın. Bir tencerede zeytinyağı ile pembeleştirin. İnce kıyılmış biberleri ekleyip kavurun. Domatesleri rendeleyin, biberlere ilave edin. Tuz katın. Pirinçleri yıkayıp süzün, tencereye ekleyip kısık ateşte pişirin. Ilınınca …

Devamını oku »

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı Çökertme Kebabı için Malzemeler: 500 gram biftek 4-5 adet patates Kızartmak için sıvı yağ Etin Marinesi İçin: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Kırmızı pul biber Kekik Tuz Domates Sosu İçin: 2 adet büyük domates 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Yoğurt Sos İçin: 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak Çökertme Kebabı Hazırlanışı: Biftekleri ince uzun jülyen doğrayın. …

Devamını oku »

Börülce Ekşilemesi

Börülce Ekşilemesi Börülce Ekşilemesi için Malzemeler: Yarım kilo taze börülce 2 adet domates 4-5 diş sarımsak 2 adet kırmızı kapya biber 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı un Tuz Börülce Ekşilemesi Hazırlanışı: Börülcelerin kılçıklarını ayıklayarak bir tencerede tuz atılmış suda haşlayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup ince doğranmış biber ve sarımsağı ilave ederek kavurun. Unu ekleyerek karıştırın. Küp doğranmış domatesleri de tavaya koyup suyunu …

Devamını oku »

Ispanaklı Pratik Kiş

Ispanaklı Pratik Kiş Ispanaklı Pratik Kiş için Malzemeler: 10 adet milföy 300 gram ıspanak 150 gram krema 2 adet yumurta 1 adet soğan Muskat rendesi Tuz Hazırlanışı: Soğanları ve ıspanakları ince doğrayıp bir tavada hafifçe soteleyin. Bu karışımın içine yumurta, krema, rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ekleyip sıvı bir karışım hazırlayın. Milföyleri tart kalıplarına koyup artan hamurları kesin. Bir çatal yardımı ile sıkça delikler açın. İçlerine ıspanaklı karışımı kaşık yardımı ile …

Devamını oku »

Pane Tavuklu Sandviç

Pane Tavuklu Sandviç Pane Tavuklu Sandviç için Malzemeler: 300 gram tavuk bonfile 3 yemek kaşığı yoğurt 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı toz bulyon Sıvı yağ Galeta unu Tuz Karabiber Sandviç ekmeği Kornişon turşu Yeşillik Mayonez Pane Tavuklu Sandviç Hazırlanışı: Tavuğu kuş başı doğrayın. Bir kaba tavuk, yoğurt, toz bulyon, iri doğranmış sarımsak ve baharatları koyup karıştırın ve 1 saat buzdolabında marine edin. Kızartmak için; …

Devamını oku »
Deneme bonusu