Kuşkonmazlı Somon Fileto Kuşkonmazlı Somon Fileto için Malzemeler: 80 gram somon fileto 40 gram tütsülenmiş Himalaya tuzu 1 adet nektarin 1 adet kuşkonmaz 2 adet portakalın suyu 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı nişasta Tuz, karabiber, beyaz biber Zeytinyağı Kuşkonmazlı Somon Fileto Hazırlanışı: Somon filetosunu tütsülenmiş Himalaya tuzu ile kaplayın. Kapağını kapatıp buzdolabına aktarın, birkaç saat dinlendirin. Kuşkonmazı temizleyip haşlayın. Somonu dinlendirdikten sonra akan suyun altında yıkayın ve …
Devamını oku »Tarifler
Poşe Erikli Hamsi Salsa
Poşe Erikli Hamsi Salsa Poşe Erikli Hamsi Salsa için Malzemeler: 5-6 adet hamsi 1 adet küçük boy kırmızı soğan 1 adet kiraz domates 2 dal taze kişniş 2 adet lime 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber 1 adet erik 1 çay kaşığı şeker 1 adet yıldız anason 1 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın Poşe Erikli Hamsi Salsa Hazırlanışı : Temizlenmiş hamsileri 1 yeşil limonun …
Devamını oku »Dondurma Kurabiye
Dondurma Kurabiye Dondurma Kurabiye için Malzemeler: 150 gram tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 2,5 su bardağı un 1 su bardağı buğday nişastası 1 paket vanilya 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı damla çikolata Dondurma Kurabiye Hazırlanışı: Öncelikle oda ısısında yumuşamış tereyağını yumurta ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışıma zeytinyağını, pudra …
Devamını oku »Portakallı Kek
Portakallı Kek Portakallı Kek için Malzemeler: 3 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı portakal suyu 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Üzeri İçin: Portakal reçeli Portakallı Kek Hazırlanışı: Öncelikle yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar iyice çırpın. Karışım krema kıvamına gelince …
Devamını oku »Mandalinalı Kek
Mandalinalı Kek Mandalinalı Kek için Malzemeler: 3 adet yumurta 3/4 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu 2 çorba kaşığı yoğurt 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Üzeri İçin: 3 adet mandalina Mandalinalı Kek Hazırlanışı: Yumurtaları toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın. Zeytinyağını, mandalina suyunu ve yoğurdu ekleyin. Hafifçe karıştırdıktan sonra kabartma tozunu …
Devamını oku »Elma Dilimli Tart
Elma Dilimli Tart Elmalı tart hamuru gibi hamurunu hazırlayıp oda ısısında yarım saat dinlendirin. İç malzemesi için; 2 elmayı daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın, kalan 1 elmayı elmalı tart tarifine göre hazırlayın. Orta boy tart kalıbının içine dinlendirdiğiniz hamuru yayın. Üzerine elmalı fındıklı karışımı yayın. Üzerine ince dilimlenmiş elmaları yerleştirin. Üzerine tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.
Devamını oku »Elmalı Tart
Elmalı Tart Elmalı Tart için Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 200 gram tereyağı 1 su bardağı şeker 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya İç Malzemesi İçin: 3 adet orta boy elma 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi Elmalı Tart Hazırlanışı: Oda …
Devamını oku »Portakallı Kurabiye
Portakallı Kurabiye Portakallı Kurabiye için Malzemeler: 100 gram tereyağı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 adet yumurtanın sarısı 1,5 su bardağı un 2 çorba kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 adet portakalın ince rendelenmiş kabuğu 2 çorba kaşığı portakal marmeladı Portakallı Kurabiye Hazırlanışı: Oda ısısında yumuşamış tereyağını, pudra şekerini ve yumurta sarısını krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışıma nişastayı, vanilyayı ve ince …
Devamını oku »Lor Peynirli Meyveli Dondurma
Lor Peynirli Meyveli Dondurma Lor Peynirli Meyveli Dondurma için Malzemeler: 500 gram tuzsuz lor 200 ml. krema 1 tatlı kaşığı vanilya 1 su bardağı toz şeker 1-2 adet şeftali 1 bardak süt Lor Peynirli Meyveli Dondurma Hazırlanışı: Kremayı toz şeker ile çırpın. Lor peyniri ve vanilyayı ilave edin. Sütü azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Şeftalinin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Karışıma meyveyi …
Devamını oku »Mürdüm Eriği Reçeli
Mürdüm Eriği Reçeli Mürdüm Eriği Reçeli için Malzemeler: 1 kilo mürdüm eriği 1 kilo toz şeker 1 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı vanilya Mürdüm Eriği Reçeli Hazırlanışı: Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün. Bir tencereye koyun, üzerine şekeri ilave edip ocağa koyun. Reçel kaynayınca kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Vanilya ve limon suyunu ekleyin. Soğuyunca saklama kavanozlarına koyun.
Devamını oku »