Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 129)

Tarifler

Elmalı ve Cevizli Kek

Elmalı ve Cevizli Kek Tarifi Elmalı ve Cevizli Kek İçin Malzemeler: 1 su bardağı ceviz içi 1 çay kaşığı tereyağı 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık süt 2 su bardağı un (tepeleme) 1,5 paket kabartma tozu 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı tarçın 1’er çay kaşığı yenibahar, …

Devamını oku »

Puflu Kek

Puflu Kek Tarifi Puflu Kek İçin Malzemeler: 2 paket bitter çikolata (160 gram) 50 gram tereyağı 2 çorba kaşığı krema 3 adet yumurta 1 çorba kaşığı pudra şeker 2 çorba kaşığı un (tepeleme) 9 paket hazır Eti Puf Puflu Kek Hazırlanışı: Bitter çikolatayı, kremayı ve tereyağını benmari usulü pürüzsüz bir kıvam alana dek eritin. Yumurtaları ve pudra şekerini ayrı bir kapta 5 dakika boyunca çırpın. Eritilip hafif ılınmış …

Devamını oku »

İncir Tatlısı

İncir Tatlısı Tarifi İncir Tatlısı İçin Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 10 adet incir 1.5 su bardağı iri doğranmış ceviz içi Şerbeti İçin: 2 su bardağı su 1.5 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu Muhallebisi için: 1 litre süt 1 …

Devamını oku »

Fairy, sofraların baş tacı çorbaları Türkiye’nin Çorbaları kitabında derledi

Çorba deyince bir kase sıcacık lezzet gelir akla… Türkiye yöreden yöreye değişen yüzlerce çorba çeşidiyle oldukça zengin bir mutfak olma özelliğini taşıyor. Geleneksel tadıyla çorbalar mevsim ne olursa olsun yüzlerce yıldır soframızdan eksik olmuyor.  “Mutlu Mutfaklar” fikri ile yola çıkan ve mutlu sofraların en zorlu bulaşıklarını temizleyenFairy, “Türkiye’nin Köfteleri” ve “Türkiye’nin Pilavları” kitabının ardından, leziz yemek tarifleri ve mutfak sırlarını …

Devamını oku »

Ebrulu Kek

Ebrulu Kek Tarifi Ebrulu Kek İçin Malzemeler: 3 adet yumurta 1.5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 çorba kaşığı kakao Ebrulu Kek Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri mikserle, kabarıp beyazlaşıncaya kadar çırpın. Sütü ve yağı ekleyin 1-2 dakika daha kadar karıştırın. Unu, vanilyayı ve kabartma …

Devamını oku »

Sütlü Revani

Sütlü Revani Tarifi Sütlü Revani İçin Malzemeler: 5 adet yumurta 5 çorba kaşığı toz şeker 5 çorba kaşığı tepeleme un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Sütlü Şerbeti İçin: 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt (şeker ile kaynayacak) 2 su bardağı soğuk süt (sonradan ilave edilecek) Sütlü Revani Hazırlanışı: Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla iyice …

Devamını oku »

Horchata

Horchata Tarifi Horchata İçin Malzemeler: 4 su bardağı su 1 su bardağı baldo pirinç (basmati de kullanabilirsiniz.) 1 adet çubuk tarçın 3 adet kakule 1/3 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı vanilya özütü Horchata Hazırlanışı: Pirinci, tarçını ve kakuleyi su ile birlikte pirinç pişene kadar kaynatın. Pirinç pişince içine toz şeker ve vanilya özütünü ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Tarçını ve kakuleyi pirincin içinden alın, …

Devamını oku »

Kırmızı Soğanlı ve Pastırmalı Baget

Kırmızı Soğanlı ve Pastırmalı Baget Tarifi Kırmızı Soğanlı ve Pastırmalı Baget İçin Malzemeler: Yarım baget ekmeği 1 adet büyük boy kırmızı soğan 1 tatlı kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3-4 dilim pastırma 1 çorba kaşığı haşlanmış mısır 1 dal dereotu 100 gram rendelenmiş mozzarella peyniri Kırmızı Soğanlı ve Pastırmalı Baget Hazırlanışı: Soğanı ay şeklinde doğrayıp sıvı yağda iyice yumuşayıncaya kadar …

Devamını oku »

Baget Pizza

Baget Pizza Tarifi Baget Pizza İçin Malzemeler: Yarım baget ekmek 3-4 dilim mozzarella peyniri (suda mozzarella) 1 adet domates 1 dal taze biberiye 1 çorba kaşığı hazır kahvaltı sosu 1 adet büyük boy mantar Baget Pizza Hazırlanışı: Baget ekmeğini boyuna ikiye kesip kitap şeklinde açarak düzleştirin. Üzerine hazır kahvaltı sosu sürün, dilimlenmiş mozzarella, domates ve mantarı yerleştirin. Taze biberiyeyi de malzemenin üzerine serpin. 200 dereceye ayarlı fırında, peynirler …

Devamını oku »

Fırında Hellimli Kepekli Baget

Fırında Hellimli Kepekli Baget Tarifi Fırında Hellimli Kepekli Baget İçin Malzemeler: 1 adet mini baget ekmek 2 dilim hellim peyniri 1 adet küçük boy domates 1 tatlı kaşığı hazır pesto sos Fırında Hellimli Kepekli Baget Hazırlanışı: Baget ekmeklerini dilimleyin. Aralarına önce pesto sos sürün, sonra da her dilimin arasına yarımşar hellim peyniri, dilimlenmiş domates yerleştirin. Ekmek dilimleri birbirinden ayrılmayacak şekilde birleştirin ve folyoya sarın. 180 dereceye ayarlı …

Devamını oku »
Deneme bonusu