Ana Sayfa » Tarifler » Fıstıklı ve Labne Peynirli Ispanaklı Kiş

Fıstıklı ve Labne Peynirli Ispanaklı Kiş

fistikli-kis

Fıstıklı ve Labne Peynirli Ispanaklı Kiş Tarifi

Fıstıklı ve Labne Peynirli Ispanaklı Kiş İçin Malzemeler:
Kiş Hamuru İçin:
70 gram tereyağı
1 su bardağı un (250 ml.)
3 yemek kaşığı buzlu su
1 tutam tuz
İç Harcı İçin:
500 gram ıspanak
1 adet küçük boy soğan
3 çorba kaşığı karamelize kıtır soğan
Yarım paket labne peyniri
2 adet yumurta
1 paket krema (200 ml.)
Tuz, karabiber
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri yada mozzarella peyniri
1 paket dolmalık fıstık (1-2 yemek kaşığı)

Fıstıklı ve Labne Peynirli Ispanaklı Kiş Hazırlanışı:
Soğuk ve küp küp kesilmiş tereyağını, unu ve tuzu bir yoğurma kabına alın. Buzlu su ve bir tutam tuz ekledikten sonra yoğurmaya başlayın.Hamuru yoğururken kum gibi parçalar halinde olup, birkaç dakika içerisinde toparlanıp bütün bir hamur halini alacaktır. Hazır hale gelen hamurunuzu strece sarıp buzdolabına kaldırın ve en az 30 dakika bekletin. Süre sonunda buzdolabından aldığınız hamurunuzu dilerseniz hafifçe unlanmış bir tezgah üzerinde ya da iki yağlı kağıt arasında tart kalıbınızdan biraz daha büyükçe açın. İnce bir biçimde açtığınız hamuru tart kalıbına yerleştirin ve kenarlardan taşan fazla kısımları kesin. Hamurun pişerken kabarmaması için çatal yardımıyla taban
kısmına delikler açın ve üzerine yağlı kağıt serip ağırlık olması için kuru bakliyat (nohut) dökün. Önceden 180
derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Ardından 10 dakika kadar üzerinde ki ağırlığı kaldırarak fırının bir
alt kademesine alarak pişirin. İç harcını hazırlamak için; Sapları ayıklanmış ve iyice yıkanmış ıspanakları ince ince doğrayın. İnce kıyılmış bir adet soğanla beraber bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile ıspanaklar suyunu çekene kadar soteleyin. Ispanağı ocaktan alın, ılınmaya bırakın. Bir kap içerisine yumurtaları, kremayı, labne peynirini ve rendelenmiş kaşar peynirini homojen bir karışım olacak şekilde karıştırın. Arzu ettiğiniz miktarda tuz, karabiber ve
muskat rendesiyle tatlandırın. Dilerseniz bu karışıma karamelize kıtır soğan ekleyebilirsiniz. Farklı bir lezzet katıyor. Kıtır soğanı büyük ve gurme marketlerden temin edebilirsiniz. Ilıyan kiş hamuru içine yumurtalı karışımı dökün. Önceden ısınmış 185 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarana kadar (en az 30 dakika) pişirin. Fırından çıkardığınız kişi ılıdıktan sonra kavrulmuş dolmalık fıstıklarla servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir