Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 122)

Tarifler

Somon Tartar

Somon Tartar Tarifi Somon Tartar İçin Malzemeler: 150 gram somon fileto 10 gram kapari 20 gram mayonez 10 gram hardal 80 gram limon 20 gram zeytinyağı 5 gram maldom tuz 3 gram tane karabiber 1/10 bağ dereotu 10 gram kornişon 30 gram kırmızı soğan 2 gram Frenk soğanı 3 gram zencefil 1/10 bağ taze soğan Yarım avokado 20 gram siyah zeytin …

Devamını oku »

Fındıklı Parça Çikolatalı Kurabiye

Fındıklı Parça Çikolatalı Kurabiye Tarifi Fındıklı Parça Çikolatalı Kurabiye İçin Malzemeler: 200 gram tereyağı 2 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı kakao 3,5 su bardağı un 1 çay bardağı damla çikolata 1 su bardağı fındık Fındıklı Parça Çikolatalı Kurabiye Hazırlanışı: Bir kabın içerisine oda ısısında yumuşamış tereyağını, 2 adet yumurta sarısını, pudra şekerini …

Devamını oku »

Patlıcanlı ve Yeşil Mercimekli Yufka Börek

Patlıcanlı ve Yeşil Mercimekli Yufka Börek Tarifi Patlıcanlı ve Yeşil Mercimekli Yufka Börek İçin Malzemeler: 4 adet patlıcan 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 büyük boy soğan Tereyağı Sıvı yağ Tuz – karabiber – pul biber Baklava yufkası Susam – çörek otu Patlıcanlı ve Yeşil Mercimekli Yufka Börek Hazırlanışı: Patlıcanları ocakta veya fırında közleyin ve soyun. Soğanı rendeleyin. Patlıcanları küçük küçük doğrayın. Yeşil …

Devamını oku »

Midye Poğaça

Midye Poğaça Tarifi Midye Poğaça İçin Malzemeler: 500 ml. süt 1 paket yaş maya yada 1 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 5- 6 su bardağı un 1 yemek kaşığı şeker 1 paket tereyağı 1 adet yumurta Harç İçin: Kıyma Soğan Tuz –karabiber Midye Poğaça Hazırlanışı: Harcı için; Soğanı rendeleyin. Tavaya sıvı yağı ekleyip kızan yağa soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. …

Devamını oku »

Cevizli Balkabaklı Cheesecake

Cevizli Balkabaklı Cheesecake Tarifi Cevizli Balkabaklı Cheesecake İçin Malzemeler: 1 kilo balkabağı 50 ml. su 80 gram şeker 400 gram labne peyniri 165 gram şeker 140 gram yumurta Vanilya 1 çay kaşığı tarçın 30 gram krema 1 paket yulaflı bisküvi 80 gram tereyağı Ceviz Cevizli Balkabaklı Cheesecake Hazırlanışı: Balkabağının kabuklarını soyun, küp küp doğrayın. Bir tencereye kabakları yerleştirin, üzerine şekeri yayın ve suyu …

Devamını oku »

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Tarifi Kabak Tatlısı İçin Malzemeler: 1 büyük dilim kabak Sönmüş kireç Şeker Karanfil Portakal Tahin Kaymak Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabakları dilimleyip 3 gün boyunca sönmüş kireçte bekletin. Daha sonra temizliğinden emin olana kadar iyice yıkayın. Kabaklara şeker ilave edin. Portakal ve karanfili de ekleyip kaynatın. Soğuduktan sonra tahin ve kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz.

Devamını oku »

Bonfile Spesiyal

Bonfile Spesiyal Tarifi Bonfile Spesiyal İçin Malzemeler: 2 kilo dana bonfile 2 yemek kaşığı yayık tereyağı 2-3 dal taze dağ kekiği Himalaya tuzu Haşlanmış garnitür sebze Bonfile Spesiyal Hazırlanışı: Bonfileyi dilimleyin. Arkalı önlü bir döküm tavada mühürleyin. Isıya dayanıklı servis tabaklarını 300 dereceye ayarlı fırında kızdırın, fırından aldığınız boş tabaklara kızdırılmış tereyağını dökün. Bonfileleri tabağa koyun ve arkalı önlü soteledikten sonra aynı tabakta servis yapın.  

Devamını oku »

Kasap Köftesi

Kasap Köftesi Tarifi Kasap Köftesi İçin Malzemeler: 1 kilo dana ve kuzu kıyması karışımı 1 adet soğan 1 adetekmeğin içi 2 diş sarımsak 200 gram gravyer peyniri Tuz Karabiber Kasap Köftesi Hazırlanışı: 1 kilo kıymayı yüzde 70’i dana, yüzde 30’u kuzu kıyması olacak şekilde çektirin. Soğanı rendeleyip, sarımsakları ince doğrayın. Ekmek içini kıyma soğan ve sarımsak ile iyice yoğurun. Gravyer peynirini rendeleyip tekrar yoğurun. Tuzu ve karabiberi ilave edin. …

Devamını oku »

Buhari Asma Kebap

Buhari Asma Kebap Tarifi Buhari Asma Kebap İçin Malzemeler: 1.5 kilo dana bonfile 2 adet mor soğan 1 su bardağı krema 1 çay bardağı soya sosu Karabiber Buhari Asma Kebap Hazırlanışı: Bonfileyi halka şeklinde dilimleyin. Soğanları halka şeklinde doğrayın. Sos için; Kremayı soya sosu, karabiber ile karıştırın. Etleri ve soğanları bu sosa yatırın. Sosladığınız etleri şişe saplayın ve ızgarada pişirin. Garnitür sebze ile servise sunun.

Devamını oku »

Etli Keşkek Çorbası

Etli Keşkek Çorbası Tarifi Etli Keşkek Çorbası İçin Malzemeler: 1 kilo kuzu gerdan 1 su bardağı dövülmüş buğday 2 adet havuç 2 adet domates Bir kaç dal dere otu 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı 1 adet kapya biber Etli Keşkek Çorbası Hazırlanışı: Buğdayı önceden haşlayın, kuzu etini ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin, kapya biber doğrayın, tereyağında kavurun. Diğer malzemeleri ilave edin. Kavrulan harca suyunu verin. …

Devamını oku »
Deneme bonusu