Brownie Tarifi Brownie İçin Malzemeler: 120 gram tereyağı 3 paket bitter çikolata (240 gram) 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 4 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 çay bardağı un 1 tutam tuz 1 su bardağı sütlü parça çikolata (veya damla çikolata) Brownie Hazırlanışı: Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ocaktan alın, oda ısısında, sertleşmeden soğumaya bırakın.Yumurtalarla şekeri 10 dakika boyunca, köpük köpük olana …
Devamını oku »Tarifler
Turna Yemişli ve Kinoalı Salata
Turna Yemişli ve Kinoalı Salata Tarifi Turna Yemişli ve Kinoalı Salata İçin Malzemeler: 10 yaprak Yedikule marulu 1 kutu Akdeniz yeşillikleri 1 avuç semizotu yaprakları 1 adet Çengelköy badem salatalık 2 yemek kaşığı kuru turna yemişi 5-6 adet pikan cevizi 60 gram küp doğranmış Feta peynir Birkaç yaprak marul 5 dilim ince dilimlenmiş baget ekmeği Kinoa İçin: 80 gram kinoa 150 ml. tavuk suyu Sosu İçin: 25 ml. …
Devamını oku »Turna Yemişli Yaprak Sarma
Turna Yemişli Yaprak Sarma Tarifi Turna Yemişli Yaprak Sarma İçin Malzemeler: 150 gram salamura asma yaprağı 100 ml. zeytinyağı 200 gram pirinç 3 adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı çam fıstığı (tepeleme) 2 yemek kaşığı kuru turna yemişi 1’er çay kaşığı tuz ve tarçın Yarım çay kaşığı yenibahar 5-6 dal maydanoz, kıyılmış 150 ml. su 150 ml. turna yemişi suyu Karabiber Turna Yemişli Yaprak Sarma Hazırlanışı: Asma yapraklarını bol suda yıkadıktan sonra, kaynayan suya …
Devamını oku »Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı
Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı İçin Malzemeler: 20 ml. ayçiçeği yağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet küçük boy beyaz soğan 1 adet küçük boy havuç 1 adet küçük boy kabak 200 gram arpa şehriye 1 kahve fincanı kuru Turna Yemişi 1 kahve fincanı haşlanmış bezelye içi 200 ml. sıcak su Taze çekilmiş deniz tuzu ve karabiber Birkaç dal dereotu Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı Hazırlanışı: Ayçiçeği …
Devamını oku »Tavuk Şinitzel
Tavuk Şinitzel Tarifi Tavuk Şinitzel İçin Malzemeler: 4 adet tavuk göğüs eti Kızartmak için sıvı yağ Turna Yemişi Pesto İçin: 45 gram kuru turna yemişi 100 ml. Cranberry suyu (Ocean Spray Cranberry Juice) 40 gram pikan cevizi 30 gram rendelenmiş parmesan Yarım diş sarımsak Bir tutam tuz Taze çekilmiş karabiber 100 ml. zeytinyağı Panesi İçin: 50 gram kalın galeta unu 100 gram ince çekilmiş pikan cevizi içi …
Devamını oku »Kuzu Tajin
Kuzu Tajin Tarifi Kuzu Tajin İçin Malzemeler: 750 gram kuşbaşı doğranmış kuzu but 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet soğan, ince doğranmış 2 diş sarımsak 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı küp doğranmış domates 1 litre et suyu 1 kahve fincanı turna yemişi 1 çay bardağı pikan cevizi 1 çorba kaşığı file badem 1 tatlı kaşığı taze kişniş Bir tutam safran Ras el hanout (Dükkanın tacı adlı özel baharat karışımı) …
Devamını oku »Ayvalı ve Etli Güveç
Ayvalı ve Etli Güveç Tarifi Ayvalı ve Etli Güveç İçin Malzemeler: 1 kilo kuzu kuşbaşı et 500 gram arpacık soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 4-5 diş sarımsak 6-7 adet kuru kayısı 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 adet büyük boy ayva 7-8 adet Kanlıca mantarı Tuz 1 tatlı kaşığı tane karabiber Hamuru İçin: 2,5 su bardağı un 1 adet yumurta 100 …
Devamını oku »Havuçlu Bulgur Pilavı
Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi Havuçlu Bulgur Pilavı İçin Malzemeler: 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı su 2 adet orta boy havuç Tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı kuru reyhan Havuçlu Bulgur Pilavı Hazırlanışı: Havucun kabuğunu kazıdıktan sonra salatalık soyacağı ile çok ince dilimlere ayırın. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile …
Devamını oku »Ekmek Hamurunda Ayvalı Tatlı
Ekmek Hamurunda Ayvalı Tatlı Tarifi Ekmek Hamurunda Ayvalı Tatlı İçin Malzemeler: 2 adet hazır ekmek hamuru 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı pudra şekeri Ayvalı Tatlı İçin: 2 adet ayva 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı limon suyu 1 kahve fincanı su Ekmek Hamurunda Ayvalı Tatlı Hazırlanışı: Ayvaların kabuğunu soyun, kalınca dilimleyip oda ısısında kararması …
Devamını oku »Pancar Çorbası
Pancar Çorbası Tarifi Pancar Çorbası İçin Malzemeler: 1 adet büyük boy pancar ve birkaç yaprağı 1 adet havuç 1 adet orta boy patates 1 adet beyaz soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak 1 paket labne peyniri Taze çekilmiş tuz ve karabiber Pancar Çorbası Hazırlanışı: Pancarı, havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Pancar yaprağını da ince ince kıyın. Soğanı ince …
Devamını oku »