Köri Soslu Tavuk Tarifi Köri Soslu Tavuk İçin Malzemeler: 1 kilo derisiz ve kemiksiz tavuk but 2 adet orta boy kuru soğan 6 diş sarımsak 500 gram krema Arzu ettiğiniz miktarda köri baharatı Karabiber Tuz 60 gram tereyağı Kızarmış Soğan İçin: 1 adet büyük boy soğan 50 gram un 100 gram nişasta Tuz Şeker Süsleme İçin: 2 adet kırmızı kapya biberi …
Devamını oku »Tarifler
Köfteli Bazlama Ekmeği
Köfteli Bazlama Ekmeği Tarifi Köfteli Bazlama Ekmeği İçin Malzemeler: 4 adet orta boy bazlama 120 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet dolmalık yeşil biber 1 adet kırmızı kapya biber 1 adet sarı Kaliforniya biberi 40 gram tereyağı Köfte İçin: 300 gram dana kaburga kıyma 2 diş sarımsak 1 adet orta boy kuru soğan Tuz Karabiber Kimyon Sos İçin: 1 adet orta …
Devamını oku »Kilis Tava
Kilis Tava Tarifi Kilis Tava İçin Malzemeler: 600 gram yağsız dana but kıyma 200 gram kuzu kuyruk yağı kıyma 100 gram kırmızı kapya biber 100 gram çarliston biber 5 – 6 dal maydanoz 4 diş sarımsak 2 adet patlıcan 2 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz Patates Garnitürü İçin: 12 adet haşlanmış minik boy …
Devamını oku »İncirli Hurmalı Toplar
İncirli Hurmalı Toplar Tarifi İncirli Hurmalı Toplar İçin Malzemeler: 10 adet kuru hurma 5 adet kuru incir 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi 1 çay bardağı süt İncirli Hurmalı Toplar Hazırlanışı: Tüm malzemeleri robotta çekip top haline getirin. Arzu ederseniz susama batırılabilirsiniz.
Devamını oku »Yumurtalı Pazı Kavurması
Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi Yumurtalı Pazı Kavurması İçin Malzemeler: 1 kilo pazı 15 adet arpacık soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 5-6 yemek kaşığı kara buğday 3 adet yumurta 1 tatlı kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı tuz Yumurtalı Pazı Kavurması Hazırlanışı: Zeytinyağı ve arpacık soğanları soteleyin. Yıkayıp doğradığınız pazıları ve buğdayı ekleyerek, tencerenin kapağını kapatıp, kendi suyunda pişmesini sağlayın. Buğdaylar piştikten sonra, bir …
Devamını oku »Taze Fesleğenli Sütlü Bulgur Çorbası
Taze Fesleğenli Sütlü Bulgur Çorbası Tarifi Taze Fesleğenli Sütlü Bulgur Çorbası İçin Malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak 1 bağ fesleğen (12-15 yaprak) 4 bardak su 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı ılık süt Taze Fesleğenli Sütlü Bulgur Çorbası Hazırlanışı: Zeytinyağı ve sarımsakları soteleyin. Yıkadığınız fesleğenleri 5 bardak suyun içerisinde pişirin. Yumuşayan fesleğenleri blenderdan …
Devamını oku »Sugar Burger
Sugar Burger Tarifi Sugar Burger İçin Malzemeler: Briyos ekmeği 200 gram tereyağı 100 ml. sıvı yağ 1 kg. un 30 gram tuz 50 gram şeker 40 gram maya 2 adet yumurta 300 ml. süt Ayva Püresi İçin: Sönmemiş kireç 1 kilo ayva 500 gram şeker 500 ml. su Kızarmış Ekmek İçin: 200 ml. krema 200 ml. süt 100 gram yumurta sarısı …
Devamını oku »Ördekli Gnocchi
Ördekli Gnocchi Tarifi Ördekli Gnocchi İçin Malzemeler: 100 gram un ¼ adet yumurta 130 gram patates 2 gram muskat 5 gram tuz 5 gram karabiber 50 gram tereyağı 250 gram ördek göğsü 50 gram portakal 30 gram kereviz 20 gram soğan 5 gram sarımsak 2 gram defne yaprağı 40 gram bbq sos 10 gram mapple şurup 2 gram adaçayı 20 gram …
Devamını oku »Galliard Kebap
Galliard Kebap Tarifi Galliard Kebap İçin Malzemeler: 350 gram dana döş 20 gram kereviz 50 gram soğan 5 gram sarımsak 3 gram defne yaprağı 10 gram tuz 5 gram taze kekik 5 gram taze biberiye 1 adet tırnaklı pide 300 gram patates 200 gram frita yağı 20 gram zeytinyağı 40 gram tereyağı 100 gram domates 1/3 porsiyon domates sos 10 gram …
Devamını oku »Patlıcanlı Taze Mozarella
Patlıcanlı Taze Mozarella Tarifi Patlıcanlı Taze Mozarella İçin Malzemeler: 1 top manda mozarella Yarım armut 2 adet kuşkonmaz 6 adet Antepfıstığı Yarım paket makro filizi 100 gram bostan patlıcan 100 gram kara kabak 8 adet sarı ve kırmızı çeri domates 1 tatlı kaşığı balsamik sirkesi 1 yemek kaşığı çiğ sıkım zeytinyağı 4-5 dal fesleğen yaprakları Patlıcanlı Taze Mozarella Hazırlanışı: Patlıcan, kabak ve …
Devamını oku »